Κολοκυθάκια βούτυρο διατροφή

Με μια υγιή δόση ακόρεστου λίπους, πρωτεΐνης και ορυκτών, το βούτυρο σπόρων κολοκύθας συσκευάζει μια διατροφική γροθιά. Με παρόμοια περιεκτικότητα σε λίπος και πρωτεΐνες στο βούτυρο αραχίδας, το βούτυρο σπόρων κολοκύθας είναι μια μεγάλη επιλογή για να σας κρατήσει ικανοποιημένη. Δεδομένης της υψηλής διατροφικής αξίας αυτού του τροφίμου, θα μπορούσε εύκολα να καταλάβει μια θέση σε μια υγιεινή διατροφή.

Δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο κολοκύθας περιέχει 162 θερμίδες, καθιστώντας την καλή θερμιδική επιλογή σε σύγκριση με το φυστικοβούτυρο, το οποίο γενικά περιέχει οπουδήποτε από 190 έως 210 θερμίδες για το ίδιο ποσό. Το βούτυρο σπόρων κολοκύθας, ωστόσο, εξακολουθεί να θεωρείται τρόφιμο υψηλής θερμιδικής αξίας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά και πρέπει να απολαμβάνεται με μετριοπάθεια.

Παρόμοιο με το βούτυρο αραχίδας, το βούτυρο από σπόρους κολοκύθας περιέχει μεγάλη ποσότητα ακόρεστου λίπους, με 2 κουταλιές σούπας που παρέχουν 11 γραμμάρια ακόρεστου λίπους. Καθώς και τα πολυακόρεστα και τα μονοακόρεστα λίπη έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στη χοληστερίνη του αίματος, αυτό θεωρείται “καλό” λίπος. Ωστόσο, το βούτυρο κολοκύθας περιέχει 2,6 γραμμάρια κορεσμένου λίπους, το οποίο θεωρείται “κακό” λίπος και πρέπει να περιοριστεί στη διατροφή.

Το βούτυρο σπόρων κολοκύθας περιέχει μια σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης, με 2 κουταλιές της σούπας που παρέχουν 6 γραμμάρια. Αυτό είναι και πάλι παρόμοιο με το φυστικοβούτυρο, το οποίο παρέχει περίπου 8 g για το ίδιο ποσό. Η πρωτεΐνη είναι ιδιαίτερα σημαντική στη δίαιτα εκείνων που παρακολουθούν το βάρος τους, καθώς καθυστερεί τη γαστρική κένωση και παρέχει αίσθημα ικανοποίησης. Είναι καλή ιδέα να συμπεριληφθεί η πρωτεΐνη σε οποιοδήποτε σνακ μεταξύ των γευμάτων για να κρατήσει την πείνα από το χτύπημα σύντομα μετά το φαγητό.

Το βούτυρο σπόρων κολοκύθας αποτελεί πηγή πολλών σημαντικών ορυκτών, με 2 κουταλιές της σούπας που παρέχουν το 12% της ημερήσιας τιμής για το ασβέστιο και 4% της ημερήσιας τιμής του σιδήρου. Ωστόσο, τα οξαλικά, τα οποία είναι ενώσεις που παρεμβαίνουν στην απορρόφηση του ασβεστίου, έχουν ταυτοποιηθεί σε πολλά καρύδια και σπόρους, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση τον βαθμό απορρόφησης στο σώμα από αυτούς τους τύπους τροφίμων. Πολλές φυτικές τροφές που περιέχουν ασβέστιο περιέχουν επίσης οξαλικά, εμποδίζοντας τη χρήση του ορυκτού στο σώμα.

Θερμίδες

Λίπος

Πρωτεΐνη

Μεταλλικά στοιχεία