Λευκή γραμμή στη μύτη στα παιδιά

Ενώ όλα τα παιδιά παίρνουν τα sniffles από καιρό σε καιρό, μπορεί να είναι δύσκολο να καθοριστεί αν η αιτία αυτής της ρινικής καταρροής είναι απλά κρύο ή αλλεργία. Μια ένδειξη ότι το παιδί σας μπορεί να έχει αλλεργία είναι ο σχηματισμός μιας λευκής γραμμής κατά μήκος της γέφυρας της μύτης. Αυτή η γραμμή είναι συχνά αποτέλεσμα του παιδιού σας που τρίβει επανειλημμένα τη μύτη της σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει κάποια από την ταλαιπωρία που έρχεται με τις αλλεργίες σε μια κίνηση που αναφέρεται ως ένα αλλεργικό χαιρετισμό.

Τι προκαλεί ένα αλλεργικό χαιρετισμό;

Τα παιδιά με ρινική διαρροή ή φαγούρα μπορούν να σκουπίσουν επανειλημμένα με κίνηση προς τα πάνω της παλάμης τους. Αυτή η κίνηση ονομάζεται αλλεργική χαιρετισμός. Με την πάροδο του χρόνου, η ώθηση προς τα πάνω στο άκρο της μύτης δημιουργεί μια οριζόντια λευκή γραμμή στο δέρμα κατά μήκος της γέφυρας της μύτης. Ο ιατρικός όρος για αυτή τη λευκή γραμμή είναι μια εγκάρσια ρινική πτυχή.

Άλλα συμπτώματα

Οι πάσχοντες από αλλεργίες μπορούν να έχουν διάφορα άλλα συμπτώματα, εκτός από μια βουλωμένη, τρέχουσα ή φαγούρα μύτη που οδηγεί στο αλλεργικό χαιρετισμό και την προκύπτουσα λευκή γραμμή. Μπορεί επίσης να έχουν φαγούρα, φαγούρα, κόκκινα μάτια ή βήχα. Μπορεί επίσης να έχουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια που ονομάζονται αλλεργικοί shiners. Αυτό δεν οφείλεται στην έλλειψη ύπνου, αλλά η συμφόρηση του αίματος στις μικρές φλέβες που φαίνονται μέσα από το λεπτό δέρμα κάτω από τα μάτια.

Πρόγνωση

Συνήθως, αν το παιδί σταματήσει να τσιρίζει τη μύτη του σθεναρά με την ανοδική κίνηση που κάνει το αλλεργικό χαιρετισμό, η εμφάνιση της λευκής γραμμής θα πρέπει να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, όσο πιο μεγάλη είναι η πτυχή εκεί, τόσο πιο βαθιά μπορεί να είναι και όσο περισσότερο μπορεί να πάρει για να φύγει. Η συχνότητα των συμπτωμάτων αλλεργίας του παιδιού μπορεί επίσης να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στο να εξαφανιστεί ή όχι η λευκή γραμμή. Ένα παιδί που έχει αλλεργίες όλο το χρόνο σε αντίθεση με τις εποχιακές αλλεργίες θα κάνει πολύ περισσότερο τριβή στη μύτη.

Οικογενής εγκάρσια ρινική κοιλότητα

Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα παιδιά ενδέχεται να κληρονομήσουν μια πτυχή στη μύτη τους μέσω ενός γονιδίου που μεταφέρεται στην οικογένειά τους. Αυτό ονομάζεται οικογενειακή εγκάρσια ρινική αυλάκωση και σε αντίθεση με την εγκάρσια ρινική πτυχή που προκαλείται από την ώθηση προς τα πάνω στη μύτη σε αλλεργικό χαιρετισμό, αυτή η αυλάκωση παραμένει ορατή ακόμα και όταν ασκείται πίεση προς τα κάτω στο άκρο της μύτης.

Πότε για να δείτε έναν γιατρό

Όπως και με άλλα θέματα υγείας, συμβουλευτείτε έναν γιατρό εάν έχετε αμφιβολίες ή ανησυχίες ή εάν το παιδί έχει συμπτώματα που μπορεί να προκληθούν από αλλεργία. Ο έλεγχος των συμπτωμάτων για μια κνησμώδη ή ρινική μύτη θα μπορούσε να βοηθήσει το παιδί σας να τρίβει τη μύτη του και να δημιουργεί μια πτυχή κατά μήκος της γέφυρας. Είναι επίσης σημαντικό να προσδιορίσετε την αιτία της αλλεργίας, ώστε τα παιδιά να αποφύγουν τις ασκήσεις που επιδεινώνουν τα συμπτώματα αλλεργίας.