Συμβουλές για παλαιστές πανεπιστημίων

Η πάλη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γυμνασιακά αθλήματα μεταξύ των αγοριών στις Ηνωμένες Πολιτείες – με περισσότερα από 270.000 αγόρια από δημόσια και ιδιωτικά γυμνάσια των ΗΠΑ που συμμετέχουν στη σχολική χρονιά 2012 έως 2013 μαζί με περίπου 8700 κορίτσια – σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία κρατικών σχολικών σωματείων. Διυπνίσετε την τεχνική σας και είστε έξυπνοι για την εκπαίδευσή σας μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε ένας πιο υγιής και πιο επιτυχημένος παλαιστής, ίσως μάλιστα να τεθεί σε διαμάχη για ένα κρατικό πρωτάθλημα.

Δοκίμασε κάτι καινούργιο

Η προσθήκη νέων κινήσεων στο ρεπερτόριό σας σας δίνει περισσότερες επιλογές όταν βρίσκεστε σε σκληρό αγώνα. Όταν μαθαίνετε για πρώτη φορά μια νέα κίνηση ή κρατάτε, είναι πιθανό να μην το εκτελέσετε καλά – ειδικά αν η κίνηση είναι περίπλοκη – δοκιμάστε την έτσι στην πράξη πριν τη χρησιμοποιήσετε σε έναν αγώνα. Συγκεκριμένα, δοκιμάστε τις νέες κινήσεις σας όταν ασκείστε με κατώτερους παλαιστές. Αν προσπαθήσετε να εκτελέσετε μια νέα τεχνική εναντίον ενός καλού παλαιστή, είναι πιθανό να καταλήξετε στην πλάτη σας, πράγμα που περιορίζει τα μαθησιακά σας δυναμικά. Η εργασία εναντίον ενός μικρότερου παλαιστή σας επιτρέπει να ασκήσετε τη νέα κίνηση μέχρι να το κάνετε σωστό.

Σκέψου θετικά

Θετική σκέψη μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για κάθε αθλητή, συμπεριλαμβανομένων των παλαιστών. Βρείτε μερικές θετικές σκέψεις για να επικεντρωθείτε πριν από κάθε αγώνα. Μπορείτε να σκεφτείτε πόσο καλά εκπαιδεύσατε αυτή την εβδομάδα ή να προβάλλετε τον εαυτό σας κάνοντας την αγαπημένη σας κίνηση με ένα πόδι και λαμβάνοντας τον αντίπαλό σας κάτω. Εάν οποιαδήποτε αρνητική ή νευρική σκέψη ξεσπάσει στο κεφάλι σας πριν από έναν αγώνα, εστιάστε αμέσως τις σκέψεις σας στις θετικές εικόνες που έχετε ήδη ετοιμάσει. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτήν την τεχνική και σε άλλους τομείς της ζωής σας, αντικαθιστώντας πάντα τις αρνητικές σκέψεις με θετικές ιδέες, για να διατηρήσετε μια πιο ευτυχισμένη προοπτική.

Πάρτε τον άνθρωπο σας κάτω

Το κλειδί σε πολλούς αγώνες παίρνει τον αντίπαλό σας. Μια αναδίπλωση αξίζει δύο βαθμούς, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μια σχεδόν πτώση, η οποία σας φέρνει δύο ή τρεις περισσότερους πόντους, ή μια καρφίτσα. Μπορείτε να πάρετε τον αντίπαλό σας κάτω από πολλούς τρόπους, αλλά η ανάπτυξη ισχυρών footwork και μια καλή στάση σας βάζει σε καλύτερη θέση για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις κινήσεις. Για να ρυθμίσετε τον αντίπαλό σας για μια κατάπαυση, να διατηρήσετε την καλή ισορροπία με τα πόδια σας απλωμένα και τα γόνατά σας λυγισμένα. Κρατήστε τα χέρια σας κοντά στο σώμα σας, γιατί ένα χέρι που ξεφεύγει από τον κορμό σας μπορεί να επιτεθεί πιο εύκολα. Κάνετε τη διείσδυσή σας να κινηθείτε – όπως βήμα προς τα εμπρός γρήγορα και αρπάζοντας τα δύο πόδια πίσω από τα γόνατα – μόλις δείτε ένα άνοιγμα.

Παρακολουθήστε το βάρος σας

Η σχολική πάλη περιλαμβάνει 14 τάξεις βάρους, επομένως πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά το βάρος σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν, εάν επιθυμείτε να παραμείνετε στην ίδια τάξη. Παρακολουθώντας προσεκτικά το βάρος σας, μαθαίνετε ποιες ενέργειες σας κάνουν να κερδίσετε βάρος, γνώση που μπορεί να σας ωφελήσει για το υπόλοιπο της ζωής σας. Για να διατηρήσετε το βάρος σας, φάτε μια υγιεινή διατροφή, αποκομίζοντας πρωτεΐνες από άπαχο κρέας, ψάρι, καρύδια και αυγά. Αποφύγετε τα τηγανητά και συσκευασμένα τρόφιμα. Ο προπονητής πάλης του λυκείου, Bill Swertfager, συνιστά να τρώει έξι μικρά γεύματα την ημέρα, αποφεύγοντας τα μεγάλα γεύματα αργά την ημέρα. Μην βασίζεστε στην τελευταία νηστεία για να παραμείνετε κάτω από το όριο βάρους, επειδή η νηστεία επιβραδύνει το μεταβολισμό σας και μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό κέρδος βάρους όταν αρχίσετε να τρώτε και πάλι.