Τα καλύτερα παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 9 μηνών

Το παιδί σας 9 μηνών μεγαλώνει ακριβώς μπροστά στα μάτια σας και σε λίγους μήνες θα γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια. Αν και εξακολουθεί να είναι τόσο μικρός, ίσως ήδη ενδιαφέρεται να παίζει με παιχνίδια. Τα μωρά σε αυτή την ηλικία χρησιμοποιούν τα χέρια τους περισσότερο και προσπαθούν να σηκώσουν μικρά αντικείμενα με τον αντίχειρα και το δάχτυλο – το αποκαλούμενο πιασάρικα – σύμφωνα με το άρθρο “6-12 Μήνες – Μωρό σε Κίνηση” του Δρ. William Sears. Ενθαρρύνετε την ανάπτυξη του μωρού σας με τα καλύτερα κατάλληλα για την ηλικία παιχνίδια για αυτόν.

Διαδραστικά αντικείμενα

Παιχνίδια που θα τον ενθαρρύνουν να πιέσει κάτι θα είναι συναρπαστικό για ένα ηλικίας 9 μηνών, καθώς αρχίζει ήδη να κατανοεί την έννοια των αιτίων και των αποτελεσμάτων. Όταν πιέζει το παιχνίδι, θα αντιδράσει στις ενέργειές του φωτίζοντας ή κάνοντας ήχους. Σκεφτείτε να αγοράσετε μουσικά όργανα παιχνιδιών, όπως ένα σετ ξυλόφωνου ή τυμπάνου. Μπορεί να χρησιμοποιήσει το συνοδευτικό ραβδί για να χτυπήσει το παιχνίδι και να κτυπήσει. Τα μωρά θα ενθουσιαστούν από τους ήχους που κάνουν στα παιχνίδια, σύμφωνα με τον Dr. Sears. Αγοράστε το ένα διαδραστικό αυτοκίνητο παιχνιδιών ή φορτηγό που χρεώνει και έχει αναβοσβήνει φώτα. Ή να του δώσετε ένα τηλέφωνο παιχνιδιών για να σπρώξετε τα κουμπιά και να ακούσετε τους θορύβους μέσω του δέκτη.

Ταξινόμηση και στοίβαξη

Ο πειραματισμός με τα παιχνίδια που του επιτρέπουν να στοιβάζει ή να ταξινομεί θα είναι επωφελής για την φυσική του ανάπτυξη συντονισμού. Για πρακτική στοίβαξης, δώστε του ένα σύνολο από μεγάλα ξύλινα μπλοκ. Αφήστε τον να συλλάβει τα μπλοκ στα χέρια του και προσπαθήστε να στοιβάζετε μερικά σε μια στιγμή και να τα χτυπήσετε. Αγοράστε πολύχρωμα φλιτζάνια στοίβαξης ως εναλλακτική λύση στα μπλοκ. Για πρακτική διαλογής, δώστε του έναν ταξινομητή σχήματος για μια μικρή πρόκληση. Θα κινήσει διάφορα σχήματα γύρω από το σετ για να τα τοποθετήσει στο σημείο που ταιριάζει. Παρακολουθήστε τον, καθώς μαθαίνει ότι ένα σχήμα αστεριού δεν θα χωρέσει σε μια θέση του κύκλου.

Push-Pull Κίνηση

Μέχρι εννέα μήνες, το μωρό σας μπορεί να κάνει το δρόμο του γύρω από το σαλόνι με κρουαζιέρα, το οποίο περπατά ενώ κρατάει επί των επίπλων. Τα παιχνίδια που τον ενθαρρύνουν να πιέσει ή να τραβήξει θα ενισχύσουν τις ικανότητες πεζοπορίας του. Τα παιχνίδια Walker που μπορούν να κρατηθούν ή να ωθηθούν είναι ιδανικά για αυτήν την ηλικία, λέει ο Δρ Sears. Αγοράστε το μωρό σας ένα βαγόνι ή καλάθι. Ένα παιχνίδι τραβήξτε συμβολοσειρά με τροχούς είναι μια άλλη επιλογή που του επιτρέπει να τραβήξει μια χορδή και του δίνει μια λαβή για να κρατήσει επάνω για να ασκήσει το περπάτημα. Αρκετά από αυτά τα παιχνίδια string είναι διαθέσιμα σε μια ευρεία επιλογή ζωικών σχεδίων που θα του επιτρέψουν να τραβήξει μαζί ένα πλάσμα καθώς περπατάει.

Ανάπτυξη γλωσσών

Η ηλικία σας 9 μηνών μπορεί να μπερδεύει τα λόγια και σε λίγους μήνες θα τα μιλάει πραγματικά. Εισάγετε τον στον κόσμο των λέξεων με τα αρχικά βιβλία. Τα βιβλία για μωρά πανί, όπως το “Fluffy Chick and Friends” του Roger Priddy, θα προσφέρουν υφές για να αισθάνονται και να φουσκώνουν για να ανοίξει καθώς τον διαβάζετε. Στοχεύστε στις εικόνες και κάντε τους ήχους των ζώων στην ιστορία. Επιπλέον, αγοράστε τον ένα διαδραστικό παιχνίδι γεμιστό που μιλάει. Μπορεί να πιέσει τα αρκουδάκια ή τα χέρια ή τα πόδια της κούκλας για να ακούσει να λέει φράσεις και στη συνέχεια να τα μιμείται με το στόμα του.