Τις διαφορές μεταξύ της γιόγκα, της αεροβικής και των πιλάτες

Η γιόγκα, οι πιλάτες και οι αερόβιες ασκήσεις μπορούν να βρεθούν σε πολλά δημοφιλή προγράμματα γυμναστικής. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ των τριών στυλ. Όχι μόνο είναι εντελώς διαφορετικές μορφές γυμναστικής, αλλά έχουν διαφορετικές εστίες και τελικά αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να συζητήσετε αυτές τις διαφορές με τον γιατρό σας προτού επιλέξετε ένα στυλ που είναι κατάλληλο για εσάς.

Η φιλοσοφία είναι ένας από τους τρόπους που διαφέρουν αυτές οι τρεις μορφές άσκησης. Η γιόγκα είναι μια αρχαία πειθαρχία που περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από απλά το τέντωμα. Οι διδασκαλίες του περιλαμβάνουν σωστή διατροφή, τεχνικές αναπνοής, ασάνα ή στάσεις και αρχές ηθικής διαβίωσης. Εκείνοι που ασκούν την πρακτική της γιόγκα “ζωντανή γιόγκα” κάθε μέρα, αντί να “ασκούν” τη γιόγκα όταν ασκούν. Το Pilates αναπτύχθηκε από τον Joseph Pilates, καθηγητή φυσικής κατάστασης και ενθουσιώδης φυσιολογική υγεία. Η προσέγγισή του ήταν να αναπτύξει την πυρηνική δύναμη, την ευελιξία και τον φυσικό έλεγχο μέσω της άσκησης. Δίδαξε ότι μέσω του Pilates μπορείτε να έχετε μεγαλύτερη ισορροπία, δύναμη και έλεγχο πάνω στο σώμα. Η αερόβια άσκηση είναι ένα στυλ που αναπτύχθηκε με την πάροδο του χρόνου. Εξ ορισμού, είναι οποιαδήποτε μορφή άσκησης που χρησιμοποιεί τις μεγάλες μυϊκές ομάδες, αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και διατηρείται για χρονικό διάστημα 20 λεπτών ή περισσότερο. Παραδείγματα αερόβιων ασκήσεων περιλαμβάνουν τζόκινγκ, ποδηλασία, κολύμβηση, σελιδοδείκτες και χορό. Ο στόχος είναι να βελτιωθεί η καρδιαγγειακή λειτουργία.

Η μέθοδος φυσικής κατάστασης διαφέρει σημαντικά μεταξύ της γιόγκα, των πιλάτες και της αεροβικής. Μέρος της φυσικής πτυχής της γιόγκα περιλαμβάνει πραναγιάμα ή ασκήσεις αναπνοής και ασάνα ή στάσεις. Αυτά μπορούν να ασκηθούν κάθονται πάνω σε ένα χαλάκι ή χρησιμοποιώντας διάφορες όρθιες στάσεις. Οι θέσεις κρατούνται γενικά για ένα έως δύο λεπτά. Οι ασκήσεις Pilates ασκούνται σχεδόν αποκλειστικά στο πάτωμα. Μπορούν να ασκηθούν ενώ βρίσκονται σε ύπτια θέση ή κάθονται όρθια. Θα εμπλέξουν τους μυς του πυρήνα του σώματος και τους μεγάλους μυς των χεριών και των ποδιών. Οι στάσεις κρατιούνται κατά την εκτέλεση επαναλήψεων της άσκησης · ​​Αντίθετα, η αερόβια άσκηση συνεπάγεται συνεχή κίνηση. Ενώ τρέξιμο, ποδηλασία και κολύμβηση θεωρούνται όλες οι μορφές αερόμπικ, οι αερόμπικ τάξεις γενικά σχεδιάζονται γύρω από σύνολα βημάτων χορού και άλλες κινήσεις χορογραφούνται για να κρατήσουν το σώμα σε συνεχή κίνηση και το ρυθμό της καρδιάς επάνω.

Λόγω της διαφορετικής φυσικής προσέγγισης καθενός από αυτά τα τρία στυλ ικανότητας, υπάρχουν διαφορετικές φυσικές απαιτήσεις. Η γιόγκα συνεπάγεται πολλές εκτεταμένες, ισομετρικές συστολές και απαιτεί ένα ορισμένο επίπεδο ευελιξίας και μερικές φορές ισορροπία για την εκτέλεση των θέσεων που θέτει σωστά. Το Pilates απαιτεί επίσης κάποια ευελιξία για να ξεκινήσει, αν και αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Η πιο σημαντική προϋπόθεση για το Pilates είναι η δύναμη του πυρήνα, ειδικά οι κοιλιακοί μύες. Και πάλι, αυτά θα χτιστούν με την πάροδο του χρόνου · Τέλος, για να συμμετάσχετε σε αερόβια άσκηση, χρειάζεστε κυρίως ισχυρή καρδιοπνευμονική λειτουργία. Επειδή ο καρδιακός ρυθμός θα είναι αυξημένος, είναι καλή ιδέα να πάρετε ιατρική άδεια πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα αερόβιας άσκησης.

Ενώ ο στόχος της γιόγκα, των πιλάτες και της αεροβικής μπορεί να είναι η γενική υγεία και ευεξία, η πρακτική του καθενός παράγει συγκεκριμένα τελικά αποτελέσματα. Η γιόγκα υποτίθεται ότι ανακουφίζει το άγχος, τους πονοκεφάλους, τον πόνο στην πλάτη και άλλες υγειονομικές συνθήκες. Το Pilates σας βοηθά να αναπτύξετε ισχυρούς μύες του πυρήνα, ειδικά στον κορμό, καθώς και μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος. Τόσο το Pilates όσο και η γιόγκα βοηθούν στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας. Το τελικό αποτέλεσμα της αεροβικής είναι εντελώς διαφορετικό. Βοηθά στη βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας και της ικανότητας αναπνοής, ενώ παράλληλα αυξάνει τη δύναμη στους μυς. Οι ασκούμενοι από κάθε μία από αυτές τις τρεις μορφές άσκησης ισχυρίζονται ότι σας βοηθούν να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος.

Φιλοσοφία

Μεθοδολογία

Φυσικές απαιτήσεις

Τέλη Αποτελέσματα