Γιατί το λάδι ψαριών σας κάνει να καταιγιστείτε;

Ενώ το ιχθυέλαιο είναι καλό για την καρδιά και τον εγκέφαλό σας, η συμπλήρωση μπορεί να πάρει μερικά να συνηθίσει. Το ιχθυέλαιο προέρχεται από ψάρια ψαριού, όπως ο σολομός και ο μπακαλιάρος. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία παίρνουν τη μορφή εικοσαπεντανοϊκού οξέος ή EPA, και το εικοσιεξανοϊκό οξύ ή το DHA, ευθύνονται για τα οφέλη για την υγεία του ιχθυελαίου. Οι ψαροκόπτες και τα γαστρεντερικά προβλήματα είναι ήπια, αλλά οι συχνές παρενέργειες της λήψης ιχθυελαίου. Ορισμένες προσαρμογές στον τρόπο που το παίρνετε μπορεί να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα ψάρια.

Βάζοντας από το ιχθυέλαιο

Το ιχθυέλαιο μπορεί να προκαλέσει καταιγισμό, καθώς και αέρια, διάρροια και φούσκωμα, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland. Το σώμα δημιουργεί υπερβολικό αέριο όταν προσπαθεί να σπάσει τα τρόφιμα, προκαλώντας συχνές βόμβες ή μετεωρισμό για να ανακουφίσει το αέριο. Το ιχθυέλαιο μπορεί να είναι δύσκολο να αφομοιωθεί, γι ‘αυτό κάποιοι άνθρωποι πέφτουν συχνά μετά την κατάποση. Είναι πιο πιθανό να εμφανίσετε αυτά τα συμπτώματα εάν είστε νέοι στη λήψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίου ή όταν παίρνετε μεγάλη δόση.

Αποτροπή τσακίσεως και αερίου

Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ συνιστά ότι τα συμπληρώματα διαθεσιμότητας των ιχθυελαίων μπορεί να ελαφρύνουν τις παρενέργειες, οι οποίες περιλαμβάνουν τη φθορά. Μπορείτε να αναπαράγετε το αποτέλεσμα απελευθέρωσης χρόνου αφήνοντας το συμπλήρωμα ιχθυελαίου στον καταψύκτη κατά τη διάρκεια της νύχτας για να επιβραδύνει την απελευθέρωσή του στο στομάχι. Διαφορετικά, μπορείτε να αγοράσετε ένα συμπλήρωμα ιχθυελαίου με εντερική επικάλυψη, το οποίο εμποδίζει την απελευθέρωση ιχθυελαίου στο στομάχι, σύμφωνα με το Beaumont Health System. Αυτό θα βοηθήσει να αποφευχθεί η εμφάνιση ψαριών και άλλων παρενεργειών. Μια άλλη στρατηγική που μπορεί να ανακουφίσει τη θρόμβωση είναι η λήψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίου με γεύματα ή σε μικρότερες δόσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το ιχθυέλαιο στη διατροφή σας

Είναι καλύτερο να πάρετε το ιχθυέλαιο από διαιτητικές πηγές, όπως ο σολομός που έχει αλιευθεί άγρια, οι σαρδέλες και το σκουμπρί. Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών δύο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να προσφέρει καρδιακά υγιή οφέλη. Εάν θέλετε να πάρετε συμπληρώματα ιχθυελαίου, συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να καθορίσετε ποια δόση ιχθυελαίου είναι κατάλληλη για εσάς με βάση την υγεία σας. Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου μπορεί να αλληλεπιδράσουν με διάφορα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των αραιωτικών του αίματος και των φαρμάκων για το διαβήτη, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland.

Επιλογή ιχθυελαίου

Αναζητήστε το ιχθυέλαιο που περιέχει μεγάλες ποσότητες EPA και DHA σε σύγκριση με τα συνολικά χιλιοστόγραμμα ιχθυελαίου. Πολλές μάρκες απαριθμούν επίσης “άλλα” ωμέγα-3 στην ετικέτα. Είναι ιδανικό για την αγορά ενός αξιόπιστου εμπορικού σήματος ιχθυελαίου, ένα με την ετικέτα USP, σύμφωνα με το Σύστημα Υγείας του Πανεπιστημίου Virginian. Αναζητήστε μοριακά απεσταγμένο ιχθυέλαιο, το οποίο βοηθάει στην εξασφάλιση της καθαρότητας και της απομάκρυνσης των μολυσματικών ουσιών, προτείνει ο διατροφολόγος Chris Kresser.