Διατροφικές πληροφορίες σχετικά με τη ρίζα της πικραλίδας

Μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε δύο φορές πριν τραβήξετε αυτές τις πικραλίδες στην αυλή σας ή, χειρότερα, τις ψεκάστε με ζιζάνιο δολοφόνο. Οι πικραλίδες είναι πραγματικά γεμάτες από θρεπτικά συστατικά, με σχεδόν κάθε μέρος ωφέλιμα για τον άνθρωπο με κάποιο τρόπο. Οι ρίζες των πικραλίδων είναι ιδιαίτερα ισχυρές και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, για χιλιάδες χρόνια. Τα διορθωτικά μέτρα για τα πικραλίδες δεν ρυθμίζονται από το FDA, επομένως πάντα συζητήστε τη χρήση μαζί με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε.

Ιστορικό

Τεχνικά γνωστό ως Taraxacum officinale, τα πικραλίδα αναπτύσσονται άγρια ​​σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το βιβλίο “Μια συνταγή για τη βότανα”, οι πικραλίδες καλλιεργούνται ακόμη και ως βότανα στην Κίνα, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Στην κινεζική ιατρική, είναι γνωστή ως Pu Gong Yin και χρησιμοποιείται για να καθαρίσει τη θερμότητα, να αποστραγγίσει την υγρασία και να εκδιώξει τις τοξίνες, σύμφωνα με την TCMassistant.com. Τα νεαρά φύλλα του φυτού μπορούν να καταναλωθούν σε σαλάτες και άλλα πιάτα, ενώ οι ρίζες συλλέγονται συνήθως αφού το φυτό είναι δύο ετών, δηλώνει «Μια συνταγή για τη θεραπεία των βοτάνων.

Ενεργά συστατικά

Σύμφωνα με τη «συνταγή για τη θεραπεία των βοτάνων», οι ρίζες του φυτού των πικραλίδα περιέχουν ένα πολύπλοκο υδατάνθρακα που ονομάζεται ινουλίνη. Οι ρίζες συλλέγονται το φθινόπωρο, αφού το φυτό παλιώσει για δύο χρόνια για να εξασφαλίσει μέγιστη ισχύ. Η ινουλίνη έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην προαγωγή της υγείας των οστών, τη βελτίωση της ανθεκτικότητας και τη μείωση της διάβρωσης, δηλώνει ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Nutrition Research” τον Δεκέμβριο του 2009. Η πικραλίδα περιέχει επίσης ενώσεις που ονομάζονται σεκτιπεπενε λακτόνες, οι οποίες βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Ένα άρθρο που γράφτηκε στο περιοδικό “Acta Biologica Hungarica” ​​του Ιουνίου 2010 αναλύει τις λακτομές σεσκιτερπενίων, τις επιδράσεις στο ήπαρ, δηλώνοντας ότι έχουν προστατευτικό αποτέλεσμα κατά της ηπατοτοξικότητας ή της ηπατικής τοξικότητας.

Διατροφικά οφέλη

Μια συνταγή για τη θεραπεία με βότανα “δηλώνει ότι η ρίζα της πικραλίδας είναι καθαριστής αίματος, προωθώντας την αποτοξίνωση μέσω των νεφρών και του ήπατος.Η πικραλίδα χρησιμοποιείται επίσης ως φυσικό διουρητικό και δεν καταστρέφει το σώμα του καλίου με τον τρόπο που τα φάρμακα μπορούν. Για να “Τα θεραπευτικά βότανα”, η πικραλίδα είναι γεμάτη κάλιο. Περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα σιδήρου, βόριο, ασβέστιο, πυρίτιο, βιταμίνη C και ουγγιά για ουγκιά περιέχει περισσότερο βητακαροτένιο από τα καρότα, δηλώνει «Μια συνταγή για τη θεραπεία των βοτάνων». Η ιστοσελίδα του Weil προσθέτει στη λίστα τη ριβοφλαβίνη, το φολικό οξύ, το Β6, το χαλκό και το μαγγάνιο.

Οφέλη για την υγεία

Τα κονιάματα, τα τσάγια και τα δισκία της πικραλίδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ποικιλία παθήσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διουρητικό, συμβάλλοντας στη μείωση της κατακράτησης νερού καθώς και στην προώθηση της ούρησης κατά τη διάρκεια της μόλυνσης της ουροδόχου κύστης, λέει “Μια συνταγή για τη θεραπεία των βοτάνων”. Το βιβλίο δηλώνει επίσης ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο των φαρμάκων διουρητικών, ιδιαίτερα αν έχετε υπέρταση. Το κάλιο που περιέχει μπορεί να βοηθήσει με μυϊκές κράμπες και θεωρείται ήπιο «πικρό», που σημαίνει ότι μπορεί να τονώσει την όρεξη και να αυξήσει τους χυμούς του πεπτικού. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για λόγους αποτοξίνωσης, βοηθώντας το ήπαρ να μεταβολίζει και να αποβάλλει δηλητηριώδεις ουσίες · λόγω της σχέσης του με την αποτοξίνωση, δεν μπορεί να ληφθεί με ορισμένα φάρμακα. Το Drugs.com συστήνει να μην χρησιμοποιείτε την πικραλίδα εάν έχετε πέτρες στη χολή ή στο χολικό σύστημα. Πάντα συζητήστε την υγεία σας με το γιατρό σας πριν πάρετε ένα νέο συμπλήρωμα ή βότανο.

Δοσολογία

Τα νέα βότανα θεραπείας “απαριθμούν τα τσάγια, τα βάμματα και τα δισκία ως τους τρεις πιο συνηθισμένους τρόπους για να παίρνετε την πικραλίδα.Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού ή του πακέτου.Για να βράσετε μια ριζική παρασκευή για τσάι, το βιβλίο συνιστά απλά να προσθέσετε 2 με 3 κουταλάκια Φλιτζάνι βραστό νερό Βράζουμε για 15 λεπτά δροσερό, στραγγίζουμε και πίνουμε μέχρι 3 φορές την ημέρα Ο δικτυακός τόπος του Dr. Weil συστήνει επίσης να τρώει τα πράσινα και να μαγειρεύει τις ρίζες που μπορούν να σερβιριστούν ως λαχανικά στο τραπέζι.

Οι σπόροι του φυτού των πικραλίδα δεν είναι βρώσιμοι, αλλά μπορείτε να τις φυτέψετε για να καλλιεργήσετε τα δικά σας βότανα. Ο Δρ Weil λέει για να βεβαιωθεί ότι το χώμα δεν έχει υποβληθεί σε χημικά λιπάσματα ή φυτοφάρμακα. Κλείστε τα κεφάλια από τις πικραλίδες πριν μετακινηθείτε στον σπόρο για να αποφύγετε την εξάπλωσή τους στην αυλή του πλησίον σας, καθώς ενδέχεται να μην βλέπουν τις πικραλίδες με τον τρόπο που κάνετε.

Προφυλάξεις με την καλλιέργεια