Θεραπείες φυσικής θεραπείας για κάταγμα μηριαίου οστού

Το μηρό σας ή το μηρό είναι το μεγαλύτερο οστό στο ανθρώπινο σώμα και ως τέτοιο είναι επίσης ένα από τα ισχυρότερα οστά στο σώμα σας. Καθώς γερνάμε και οι συνθήκες όπως η οστεοπόρωση μπαίνουν, τα οστά σας αρχίζουν να αποδυναμώνουν. Μια πτώση μπορεί να σπάσει το πάνω μέρος του μηριαίου σας, οδηγώντας σε αυτό που λέγεται συνηθισμένο ως κάταγμα ισχίου. Η θεραπεία για αυτή την πάθηση περιλαμβάνει συχνά ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στο προηγούμενο επίπεδο δραστηριότητάς σας.

Ενίσχυση Ασκήσεων

Μετά από μια περίοδο ακινητοποίησης για να μπορέσετε να θεραπεύσετε τα οστά σας, ο φυσικός σας θεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει με ασκήσεις ενδυνάμωσης. Αυτά περιλαμβάνουν τη μετακίνηση των αρθρώσεων του ισχίου και του γόνατος σας από την αντίσταση για να αποκαταστήσετε τη δύναμη στο ισχίο και τον μηρό σας. Οι ασκήσεις αρχίζουν συχνά με απλές μυϊκές συσπάσεις, ώστε οι μύες σας να συνηθίσουν να εργάζονται και να προχωρούν σε ασκήσεις που χρησιμοποιούν το σωματικό σας βάρος ως αντίσταση. Καθώς η κατάστασή σας βελτιώνεται, ο θεραπευτής σας μπορεί να σας καθοδηγήσει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ζώνες αντίστασης, ελεύθερα βάρη ή μηχανές βάρους για να αυξήσετε την αντίσταση στους μύες σας. Αυτές οι ασκήσεις μπορούν να ξεκινήσουν με μια μερική κατάληψη ή ασκήσεις όπως τετράκλινα σύνολα που συστέλλονται στους μηρούς σας και πατήστε το γόνατό σας στο κρεβάτι.

Ασκήσεις εύρους κίνησης

Οι ασκήσεις εύρους κίνησης περιλαμβάνουν, χωρίς να περιορίζονται σε αυτές, τις δυνάμεις που αναγκάζουν τους γοφούς σας να κάμπτονται και να επεκτείνονται. Ο στόχος είναι να βελτιώσετε την ικανότητά σας να κάμψετε και να ισιώσετε το ισχίο σας μετά τον τραυματισμό σας. Ενώ ο θεραπευτής σας μπορεί να μετρήσει την ποσότητα της κίνησης στα ισχία σας, μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να εκτελέσετε ασκήσεις κινητικής αλυσίδας που λειτουργούν ταυτόχρονα με τους αστραγάλους, τα γόνατα και τους γοφούς σας. Αυτές οι ασκήσεις περιλαμβάνουν την κάμψη του γονάτου και των αρθρώσεων του ισχίου και του μωρού σας, μετακινώντας το πόδι σας προς τα έξω και προς τα πίσω στο κέντρο του σώματός σας, για να αναφέρουμε μερικά.

Ασκήσεις Σταθεροποίησης

Οι ασκήσεις σταθεροποίησης εκτελούνται για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας και την ενίσχυση των μυών που περιβάλλουν τον τραυματισμό σας. Μπορεί να σας ζητηθεί να εκτελέσετε ασκήσεις σταθεροποίησης πυρήνα όπως ασκήσεις γεφύρωσης που βοηθούν στην ενίσχυση του μυός γύρω από τους γοφούς σας για να κρατήσετε το ισχίο σας σε σωστή ευθυγράμμιση, καθώς και τους μύες της κοιλιάς, τους μηρούς και τα γόνατά σας. Για να εκτελέσετε μια άσκηση γέφυρας, ξαπλώστε στην πλάτη σας, σηκώστε τα ισχία σας από το πάτωμα και στηρίξτε το βάρος σας σχηματίζοντας μια ευθεία γραμμή από τους ώμους σας μέχρι τα γόνατά σας. Αυτές οι ασκήσεις βοηθούν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη δύναμή σας μετά τον τραυματισμό σας, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας και της αίσθησης της σωματικής συνείδησης

Υδάτινες ασκήσεις

Επειδή ένας τραυματισμός ισχίου μπορεί να αρνηθεί την ικανότητά σας να υποστηρίξετε το σωματικό σας βάρος όταν στέκεστε, ο θεραπευτής σας μπορεί να σας καθοδηγήσει να αρχίσετε να ασκείτε ενώ στέκεστε στο στήθος βαθιά μέσα στο νερό. Η πλευστότητα του νερού βοηθά στην υποστήριξη του σωματικού βάρους σας για να σας επιτρέψει να κάνετε ασκήσεις που μπορεί να είναι πολύ οδυνηρές όταν εκτελούνται σε ξηρή γη. Ένα άλλο πλεονέκτημα για την άσκηση σε μια πισίνα είναι ότι το νερό παρέχει αντίσταση καθώς μετακινείτε το ισχίο και το πόδι σας μέσα από το φάσμα της κίνησης.