Περιεκτικότητα σε νάτριο προϊόντων κρέατος

Έχετε ακούσει πιθανώς αναφορές ότι πολλοί Αμερικανοί καταναλώνουν υπερβολικό νάτριο για καλή υγεία. Αν και η μείωση του ποσού του επιτραπέζιου αλατιού στα γεύματά σας είναι ένα φάρμακο, μπορεί εύκολα να ξεχνάμε ότι το νάτριο αποτελεί φυσικό μέρος πολλών τροφίμων και επίσης προστίθεται στα μεταποιημένα προϊόντα, μερικές φορές σε υψηλές ποσότητες.

Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας νατρίου αυξάνει τον κίνδυνο πολλών δυνητικά σοβαρών χρόνιων παθήσεων, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, νεφρική νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή ανεπάρκεια. Σύμφωνα με την American Heart Association, μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη υψηλής αρτηριακής πίεσης σε 1 στους 3 Αμερικανούς. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σας συνιστούν να περιορίσετε την ημερήσια κατανάλωση νατρίου σε όχι περισσότερα από 2.300 χιλιοστόγραμμα ή περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού επιτραπέζιου αλατιού και σε 1.500 χιλιοστόγραμμα ή λιγότερο εάν είστε άνω των 50 ετών, Έχουν νεφρική νόσο ή υψηλή αρτηριακή πίεση.

Το νωπό κρέας παρέχει νάτριο που αποτελεί φυσικό μέρος του περιεχομένου του. Για παράδειγμα, 3 ουγκιές μαγειρεμένου άπαχου βοδινού κρέατος περιέχουν περίπου 55 χιλιοστόγραμμα νατρίου, ενώ το νωπό μαγειρεμένο χοιρινό κρέας έχει περίπου 60 και 70 χιλιοστόγραμμα, αντίστοιχα. Τα κρέατα οργάνων είναι επίσης πηγή καρδιάς και γλώσσας από νάτριο – βόειο κρέας που παρέχουν 29 και 17 χιλιοστόγραμμα νατρίου ανά ουγγιά, αντίστοιχα, ενώ το ήπαρ των μοσχαριών περιέχει περίπου 30 χιλιοστόγραμμα ανά ουγγιά. Τα πουλερικά περιέχουν επίσης μέτρια ποσότητα νατρίου, με περίπου 70 χιλιοστόγραμμα στο στήθος κοτόπουλου μισού και 50 χιλιοστογραμμάρια σε ένα κουλουράκι, και τα δύο ψημένα με το δέρμα. Η Τουρκία είναι σημαντικά υψηλότερη στο νάτριο, με περίπου 200 χιλιοστόγραμμα σε ένα ψητό πόδι ή μισό στήθος, και τα δύο ψημένα με το δέρμα, αν και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τμήματα της γαλοπούλας είναι μεγαλύτερα από ό, τι για το κοτόπουλο.

Τα προϊόντα με βάση το κρέας που προορίζονται για φαγητό κρύο μπορεί να είναι αρκετά υψηλά σε νάτριο. Για παράδειγμα, η Μπολόνια μπορεί να περιέχει έως και 220 χιλιοστόγραμμα νατρίου ανά φέτα, ενώ το Braunschweiger liverwurst μπορεί να έχει περισσότερα από 300 χιλιοστόγραμμα σε κάθε φέτα. Άλλα αλλαντικά που μπορούν να είναι τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο περιλαμβάνουν το Λίβανο Μπολόνια, με περίπου 225 χιλιοστογραμμάρια ανά φέτα και ορισμένα είδη σαλάμι που μπορούν να έχουν περισσότερα από 200 χιλιοστόγραμμα ανά φέτα. Όταν επιλέγετε ντεκολτέ, αναζητήστε προϊόντα που φέρουν ετικέτα ως μειωμένο ή χαμηλό νάτριο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας του Ηνωμένου Βασιλείου, τα προϊόντα αυτά πρέπει να έχουν ένα επίπεδο νατρίου που μειώνεται κατά 25 τοις εκατό από το κανονικό ποσό που πρέπει να φέρει την ένδειξη “μειωμένο νάτριο” και 35 χιλιοστόγραμμα ή λιγότερο ανά μερίδα για μια ετικέτα “χαμηλού νατρίου”.

Άλλοι τύποι μεταποιημένων κρέατων, όπως οι τύποι που έχουν υποστεί αλάτι, μπορεί να είναι ιδιαίτερα υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο. Για παράδειγμα, μια μερίδα 3 κουταλιών σούπας μπορεί να έχει έως και 1.100 χιλιοστόγραμμα νατρίου, ενώ δύο φέτες βρασμένο μπέικον προσφέρουν σχεδόν 300 χιλιοστόγραμμα. Τα ζεστά σκυλιά μπορούν επίσης να περιέχουν παρτίδες νατρίου, με μερικούς τύπους κοτόπουλων χοίρων που περιέχουν περίπου 600 χιλιοστόγραμμα το καθένα. Κονσέρβες κρέατος μπορούν επίσης να είναι τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο Για παράδειγμα, 3 ουγγιές κονσερβοποιημένου βοείου κρέατος μπορούν να έχουν σχεδόν 900 χιλιοστόγραμμα, ενώ ένα δοχείο κοτόπουλου 5 ουγκιών μπορεί να έχει 700 χιλιοστόγραμμα ή περισσότερο νάτριο. Κατά την αγορά αυτών των τύπων μεταποιημένων κρέατος, ελέγξτε τις ετικέτες για το περιεχόμενο νατρίου σε κάθε μερίδα και επιλέξτε όποτε είναι δυνατόν για εκδόσεις με μειωμένο ή χαμηλό νατρίου.

Το Καλύτερο Ποσό

Νωπά κρέατα

Deli Meats

Άλλα κρέατα