Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία του ξιφία;

Με μια πυκνή, κρεμώδη υφή και απαλά γλυκιά γεύση, ο ξιφίας κάνει για ένα πλούσιο γεύμα. Προσφέρει ένα εντυπωσιακό θρεπτικό προφίλ που περιλαμβάνει πρωτεΐνες, μέταλλα και βιταμίνες. Ενώ η περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά παρέχει ποικίλα οφέλη για την υγεία, ωστόσο, θα πρέπει να αποφύγετε την κατανάλωση ξιφία ως κανονικό μέρος της διατροφής σας επειδή είναι υψηλός σε υδράργυρο.

Πρωτεΐνη

Ο ξιφίας είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Κάθε μερίδα 6 ουγγιών σας παρέχει 33,4 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αυτό παρέχει το 64 τοις εκατό των καθημερινών πρωτεϊνικών απαιτήσεων για ένα άτομο με μέσο όρο 130 λιβρών ή 46 τοις εκατό για ένα άτομο με μέσο όρο 180 λιβρών, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που αναφέρθηκαν από την Επέκταση του Πανεπιστημίου του Iowa. Το σώμα σας χρησιμοποιεί πρωτεΐνες για να παράγει ένζυμα, να μεταφέρει οξυγόνο και να διατηρεί υγιείς ιστούς, συμπεριλαμβανομένων των μυών, των μαλλιών και του δέρματος.

Κάλιο και Σελήνιο

Ο ξιφίας σας παρέχει επίσης κάλιο και σελήνιο, δύο βασικά μέταλλα. Το κάλιο δρα ως ηλεκτρολύτης και βοηθά στη διεξαγωγή ηλεκτρισμού – μια ουσιαστική διαδικασία για τη λειτουργία των νεύρων και των μυών σας. Το σελήνιο παρέχει προστασία από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν καρκίνο και βοηθά επίσης τον θυρεοειδή σας αδένα να λειτουργεί σωστά. Μια μερίδα ξιφία περιέχει 98 μικρογραμμάρια σεληνίου – σχεδόν διπλασιάζεται η ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ινστιτούτου Ιατρικής. Ο ξιφίας παρέχει επίσης 711 χιλιοστόγραμμα καλίου ανά μερίδα ή 15 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

Βιταμίνες D και Ε

Ο ξιφίας παρέχει γενναιόδωρες ποσότητες λιποδιαλυτών βιταμινών D και E. Η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και επίσης βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων ασβεστίου του σώματός σας για την προώθηση υγιών οστών. Η βιταμίνη Ε βοηθά τα κύτταρα σας να χρησιμοποιούν τη βιταμίνη Κ σωστά και παρέχει επίσης προστασία από τις ελεύθερες ρίζες. Μια μερίδα 6 ουγκιών ξιφία περιέχει 949 διεθνείς μονάδες βιταμίνης D και 3,4 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης Ε. Αυτό παρέχει περισσότερο από την καθημερινή συνιστώμενη πρόσληψη βιταμίνης D και το 23 τοις εκατό της βιταμίνης Ε που χρειάζεστε καθημερινά, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ιατρικής .

Σκέψεις και συμβουλές σερβιρίσματος

Ο ξιφίας είναι υψηλός σε υδράργυρο, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Ως αποτέλεσμα, η FDA συνιστά μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες – καθώς και γυναίκες που μπορεί να μείνουν έγκυες – να το αποφύγουν. Όλοι οι άλλοι θα πρέπει να περιορίσουν τη λήψη του ξιφία τους σε δύο μερίδες το μήνα, συνιστά το Grant Maine Sea. Περάστε τη σάλτσα ταρτάρ – μπορεί να έρθει γεμάτη με θερμίδες και λίπος – και να τοποθετήσετε τον ξιφία σας με σάλτσα σπιτικής.