Τι είναι το acidophilus bifidus;

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα λειτουργεί σκληρά για να κρατήσει τα κακά βακτηρίδια στον κόλπο, αλλά ίσως να μην γνωρίζετε ένα τέτοιο πράγμα όπως τα “καλά” βακτηρίδια. Το Acidophilus bifidus είναι ένα μείγμα από Lactobacillus acidophilus και Bifidobacteria, δύο διαφορετικούς τύπους ευεργετικών βακτηρίων που είναι επίσης γνωστά ως προβιοτικά που ανθίζουν στα έντερα και τον κόλπο. Κάθε στέλεχος βακτηρίων έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά τα οποία, όταν συνδυάζονται, παρέχουν πιθανά οφέλη. Τα ζυμωμένα τρόφιμα όπως το γιαούρτι, το miso, το kefir και το tempeh περιέχουν Lactobacillus acidophilus και Bifidobacteria. Τα αποδεικτικά στοιχεία για τη στήριξη συγκεκριμένων χρήσεων παραμένουν περιορισμένα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής.

Προβιοτικά 101

Το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής ορίζει τα προβιοτικά ως βακτήρια που είναι ταυτόσημα ή ανάλογα με εκείνα που απαντώνται φυσικά στο ανθρώπινο σώμα. Τα προβιοτικά αναφέρονται συχνά ως “καλά βακτήρια” και έχουν αποδειχθεί ότι αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της πεπτικής και κολπικής υγείας. Όταν τα προβιοτικά είναι άφθονα στο σώμα, δημιουργούν ένα αφιλόξενο περιβάλλον για τα κακά βακτηρίδια. Η χρήση αντιβιοτικών, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέψουν τα βακτήρια που προκαλούν ασθένεια, σκοτώνει επίσης καλά βακτήρια στο έντερο. Μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν προβιοτικά για να αποκαταστήσουν καλά βακτήρια μετά τη λήψη αντιβιοτικών φαρμάκων.

Lactobacillus Acidophilus

Το Lactobacillus acidophilus αντιπροσωπεύει μία από τις πολλές ποικιλίες βακτηρίων Lactobacillus. Είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο προβιοτικό όταν πρόκειται για συμπληρώματα διατροφής, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland. Το L. acidophilus δρουν διασπώντας τρόφιμα στην πεπτική οδό, μια διαδικασία που οδηγεί στην παραγωγή τόσο γαλακτικού οξέος όσο και υπεροξειδίου του υδρογόνου και τελικά βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης των ανθυγιεινών βακτηρίων. Το L.acidophilus χρησιμοποιείται συχνά για την καταπολέμηση των κολπικών μολύνσεων ζύμης, της διάρροιας, της δυσπεψίας και της δυσκοιλιότητας.

Bifidobacteria

Τα μπιφιδό βακτήρια είναι ο όρος για μια άλλη κοινή ομάδα ευεργετικών οργανισμών που απαντώνται φυσικά στα έντερα. Το στέλεχος θεωρείται πιθανόν αποτελεσματικό για την πρόληψη και τη θεραπεία διαφόρων εντερικών διαταραχών, περιλαμβανομένης της διάρροιας των βρεφών και των ταξιδιωτών, της IBS και της ελκώδους κολίτιδας, σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής των ΗΠΑ. Έχει επίσης δείξει δυναμικό στη θεραπεία μιας πάθησης του δέρματος σε βρέφη που ονομάζονται ατοπικό έκζεμα.

Συνδυασμός Acidophilus Bifidus

Ο ειδικός συνδυασμός του L.acidophilus και του Bifidobacterium για την παραγωγή του Acidophilus bifidus έχει διάφορες στοχοθετημένες χρήσεις. Εκτός από την προώθηση της συνδυασμένης εντερικής και κολπικής υγείας, η συμπλήρωση με Acidophilus bifidus μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της νεκρωτικής εντεροκολίτιδας, μιας μόλυνσης της εντερικής επένδυσης που προκαλείται από ανθυγιεινά βακτήρια, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας MedlinePlus.