Τρόπους για να μαγειρεύετε τα ψημένα αυγά σε ένα φούρνο μικροκυμάτων

Ενώ το φούρνο μικροκυμάτων σας τα μαγειρεύει μέσα σε λίγα λεπτά, θα πρέπει να το κάνετε έξω από το κέλυφος. Το καλό πράγμα για τα μαγειρεμένα με ψησίματα αυγά είναι ότι δεν θα χρειαστεί να ξεφλουδίζετε ή ίσως να τα βράζετε, αλλά δεν θα φαίνονται όπως θα έδειχνε ένα κανονικό αυγά σκληρά βρασμένο. Αν η εμφάνισή τους δεν σας ενοχλεί, χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο μαγειρέματος για να προετοιμάσετε μερικά αυγά σκληρά βραστά για διάφορες σαλάτες.

Ο κύριος κίνδυνος μαγειρέματος ψημένων αυγών στο φούρνο μικροκυμάτων είναι η πιθανότητα να εκραγούν είτε στον φούρνο είτε όταν προσπαθήσετε να τα φάτε. Αυτό οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ένα φούρνο μικροκυμάτων, με τη θέρμανση των υγρών απευθείας στο αυγό σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Όταν τα αυγά μαγειρεύουν με αυτόν τον τρόπο, ατμός συσσωρεύεται μέσα στο αυγό και δεν έχει τόπο να ξεφύγει. Έτσι, ο ατμός τελικά θα σκάσει μέσα από το κέλυφος, θα το σπάσει και θα οδηγήσει σε χάος στο φούρνο μικροκυμάτων σας. Ακόμα χειρότερα, αν το αυγό εκραγεί αφού το αφαιρέσετε από το φούρνο μικροκυμάτων, θα μπορούσε να σας τραυματίσει σοβαρά, αναφέρει ο ιστότοπος του New Scientist.

Για να αποφύγετε να μετατρέψετε το αυγό σας σε ωρολογιακή βόμβα, θα πρέπει να το μαγειρέψετε από το κέλυφος του. Πιάστε ένα αυγό σε ένα μικρό, επικαλυμμένο με μικροκύματα πιάτο, το οποίο είναι επικαλυμμένο με σπρέι μαγειρέματος χωρίς σπόρους και τρυπήστε τον κρόκο μια ή δύο φορές με μια οδοντογλυφίδα. Μαγειρέψτε το αυγό για 45 δευτερόλεπτα με ισχύ 50 τοις εκατό, συνιστά το Τμήμα Γεωργίας του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας. Μετά από 45 δευτερόλεπτα, ελέγξτε το αυγό και συνεχίστε να το μαγειρεύετε για περίπου 15 δευτερόλεπτα, επίσης με 50% ισχύ, έως ότου το αυγό είναι τόσο στερεό όσο θα θέλατε, συνήθως για περίπου 1 ή 2 λεπτά. Αυτό εμποδίζει το αυγό να ζεσταθεί πολύ γρήγορα. Αφήστε το αυγό να καθίσει για 1 ή 2 λεπτά μετά το μαγείρεμα.

Υπάρχει μια πληθώρα ειδικών κουζινών στην αγορά για χρήση στο φούρνο μικροκυμάτων που ισχυρίζονται ότι μαγειρεύουν τα αυγά σας χωρίς να εκραγούν. Πολλά από αυτά είναι απλά δοχεία μέσα στα οποία σπάτε το αυγό και έχουν καλύμματα για να εμποδίσετε το αυγό να ψεκάσει στο φούρνο μικροκυμάτων σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος. Για ομαλό μαγείρεμα, μπορεί να χρειαστεί να αναποδογυρίσετε τα αυγά στη συσκευή μαγειρέματος στο μέσο της διαδικασίας μαγειρέματος. Να είστε προσεκτικοί σε οποιαδήποτε κουζίνα που ισχυρίζεται ότι μπορείτε να αφήσετε τα αυγά στα κελύφη τους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, ακόμα και αν τα κελύφη διατρυπούν, επειδή ενδέχεται να εκραγούν.

Το μαγείρεμα των ψημένων αυγών σας στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο, αλλά τα αυγά σας θα πρέπει να μαγειρεύουν έξω από τα κελύφη τους για ασφάλεια, έτσι ώστε να μην μοιάζουν με παραδοσιακά βραστά αυγά, αλλά θα γευτούν σαν αυτά. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα αν σκοπεύετε να κόψετε τα αυγά σας για μια σαλάτα αυγών. Μπορείτε επίσης να κάνετε το αυγό σας χρησιμοποιώντας μια τροποποιημένη τεχνική λαθροθηρίας για να το βράσει, συνιστά “χωρίς γλουτένη σε πέντε λεπτά”. Πιάστε το αυγό σας σε ένα φούρνο μικροκυμάτων που περιέχει ζεστό νερό και μαγειρέψτε το ψηλά για περίπου ένα λεπτό. Ελέγξτε το αυγό και μαγειρέψτε το για 15 έως 20 δευτερόλεπτα πριν το αφαιρέσετε με κουτάλι με σχισμές.

Αποφεύγοντας ένα αυγό-Splosion

Γυμνά σκληρά βραστά αυγά

Κουζίνες αυγών μικροκυμάτων

Αυτό το αυγό φαίνεται περίεργο