Τη σημασία ενός χαμηλότερου καρδιακού ρυθμού ανάπαυσης στην υγεία σας

Ο καρδιακός ρυθμός σας είναι ένας άλλος τρόπος να πείτε τον αριθμό των φορών που η καρδιά σας κτυπά ανά λεπτό. Αυτό ποικίλλει μεταξύ των ανθρώπων, αλλά γνωρίζοντας τον καρδιακό σας ρυθμό και τον τρόπο με τον οποίο τείνει να αλλάζει κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης και της άσκησης, σας βοηθά να παρακολουθείτε την υγεία σας. Ο χαμηλότερος καρδιακός ρυθμός όταν βρίσκεστε σε κατάσταση ηρεμίας συνήθως υποδεικνύει μια πιο υγιή καρδιά.

Όταν βρίσκεστε σε ηρεμία και είστε ήρεμοι, χαλαροί και καλά, το καρδιακό σας ρυθμό πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 60 και 100 παλμούς ανά λεπτό, σύμφωνα με την American Heart Association. Βασικά, η καρδιά σας μειώνει το ρυθμό της για να αντλεί την απαραίτητη ποσότητα αίματος και όχι περισσότερο. Τα άτομα που ασκούν πολύ μπορούν να έχουν καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης περίπου 40, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι τα ανενεργά άτομα που παίρνουν βήτα αναστολείς μπορεί επίσης να έχουν παρομοίως χαμηλό καρδιακό ρυθμό.

Όταν ασκείτε τακτικά, η καρδιά σας ενισχύεται. Όταν βρίσκεστε σε ηρεμία, η ενισχυμένη καρδιά δεν χρειάζεται να κάνει τόση εργασία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αντλεί οξυγονωμένο αίμα αποτελεσματικά γύρω από το σώμα σας με χαμηλότερο ρυθμό. Το όφελος για την υγεία από χαμηλότερο καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης είναι ότι έχετε μικρότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Η καρδιά σας

Αντλία, επάνω, αργά