Από τι γίνονται οι αλτήρες;

Μπορείτε να βρείτε dumbbells σε διάφορα υλικά. Ποιο από αυτά επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε ή να αγοράσετε εξαρτάται εν μέρει από προσωπική προτίμηση και προϋπολογισμό. Εξαρτάται επίσης από το αν είστε ελαφρύς ασκούμενος ή χρησιμοποιείτε για την ανύψωση βαρών βαρών για να αναπτύξετε μυϊκή μάζα. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε dumbbells, δοκιμάστε μερικά πρώτα για να δείτε τι αισθάνεται όπως την καλύτερη εφαρμογή.

Πλαστικοί αλτήρες

Οι πλαστικοί αλτήρες είναι δημοφιλείς για τα μαθήματα γυμναστικής και συνήθως διατίθενται μόνο σε βάρη έως και 10 σετ. Δεν σκουριάζουν, έτσι μπορούν να πλυθούν και είναι συνήθως φθηνότερα από άλλους τύπους αλτήρων. Ένα άλλο πλεονέκτημα των πλαστικών αλτήρες είναι ότι δεν κυλούν επειδή είναι εξαγωνικές, πράγμα που τους καθιστά ευκολότερο να αποθηκεύονται και να στοιβάζονται.

Chrome Αλτήρες

Οι αλτήρες Chrome έχουν καλύτερη εμφάνιση και καλύτερη ποιότητα από τους αλτήρες σιδήρου. Σύμφωνα με τον Dumbellz, μπορούν να βρεθούν σε βάρος μέχρι 130 λίβρες. Οι αλτήρες Chrome έχουν λαβές, που επιτρέπουν την καλύτερη πρόσφυση από άλλα μεταλλικά μοντέλα.

Νεοπρένιο αλτήρες

Το νεοπρένιο είναι συνθετικό καουτσούκ. Οι αλτήρες που καλύπτονται με νεοπρένιο έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους τύπους αλτήρων. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η ικανότητα πιάσεως. Ακόμα κι αν τα χέρια σας βρέχονται κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, μπορείτε ακόμα να κρατήσετε τους αλτήρες χωρίς να ανησυχείτε για το να γλιστρήσουν. Το νεοπρένιο προστατεύει επίσης τα χέρια σας, οπότε δεν χρειάζεται να φοράτε γάντια.

Iron Dumbbells

Οι αλτήρες σιδήρου είναι οι παλαιότεροι, πιο παραδοσιακοί τύποι αλτήρων και έρχονται σε βάρη από 1 λίβρα έως πάνω από 100 λίβρες. Ενώ οι περισσότεροι είναι σταθερού βάρους, ορισμένα μοντέλα επιτρέπουν τροποποιήσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε πλάκες στους αλτήρες για να αυξήσετε το βάρος τους. Ορισμένα μοντέλα αλτήρες με σίδηρο έρχονται με ελαστικοποιημένες λαβές, αλλά αυτό δεν είναι το πρότυπο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να φοράτε γάντια για να προστατεύετε το δέρμα των χεριών σας.