Γιόγκα απλώνεται για το τραπέζι

Τα τεντώματα γιόγκα μπορούν να συμβάλλουν στην επιμήκυνση και χαλάρωση των μυών του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του τραπεζοειδούς μυς που έχει σχήμα διαμαντιού που τρέχει κατά μήκος της πλάτης. Το τραπέζι έχει μια σκληρή δουλειά που περιλαμβάνει τη σύνδεση των μυών του αυχένα και των ώμων σε διαφορετικές περιοχές κίνησης. Σε συνεργασία με την λεπίδα ώμου, ο τραπέζι μπορεί να βοηθήσει στην ανύψωση και περιστροφή του άνω μέρους του σώματος. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να σχεδιάσετε τις ωμοπλάτες, που ονομάζονται επίσης ωμοπλάτες, για να βοηθήσετε στη δημιουργία καλύτερης στάσης. Ένα σφιχτό ή άβολο τραπεζοειδές τμήμα μπορεί να περιορίσει ή να περιορίσει αυτές τις κινήσεις. Με την ήπια γιόγκα να τεντώνει, ο μυς μπορεί να χαλαρώσει.

Η στάση του παιδιού είναι μια από τις μεγάλες στιγμές ξεκούρασης της γιόγκα, αλλά είναι επίσης μια αποτελεσματική στάση για τέντωμα του τραπεζοειδούς, σύμφωνα με το περιοδικό Yoga Journal. Για να εισαγάγετε τη στάση του παιδιού, γονατίσετε στο χαλί γιόγκας μαζί με τα γόνατα – εναλλακτικά, με τα γόνατά σας ευθυγραμμισμένα με τις άκρες του χαλιού. Περάστε προς τα πάνω, ώστε ο κορμός σας να στηρίζεται πάνω από τους μηρούς σας, αν τα γόνατά σας είναι μαζί. Εάν τα γόνατά σας παρατάσσονται με το χαλάκι, λυγίστε αρκετά για να αφήσετε το στήθος σας να ξεκουραστεί στο στρώμα ανάμεσα στα γόνατα. Κρατήστε το λαιμό σας ελαφρά εκτεταμένο, με τα χέρια σας απλωμένα μπροστά σας, παλάμες κάτω. Αναπνεύστε βαθιά, χαλαρώνοντας μέσα από τους ώμους σας, έτσι ώστε το τραπεζοειδές σας να μπορεί να τεντωθεί.

Η “Εφημερίδα της Γιόγκα” δηλώνει ότι ο αετός θέτει μια άλλη κατάλληλη στάση για το τέντωμα του τραπεζοειδούς. Για να μπείτε στο αετό, τοποθετήστε τα με τα δύο πόδια πιέζοντας σταθερά στο χαλί σας. Λυγίστε ελαφρά τα δύο γόνατα. Στη συνέχεια, γειώνοντας το βάρος σας στο δεξί σας πόδι, σηκώστε προσεκτικά το αριστερό σας πόδι και το διασχίστε στο δεξί σας πόδι. Για να διευκολύνετε το τράβηγμα του τραπεζοειδούς, επεκτείνετε και τους δύο βραχίονες μπροστά σας και μετά τους περάστε σε σχήμα Χ έτσι ώστε ο αριστερός σας βραχίονας να είναι στην κορυφή. Λυγίστε τους αγκώνες και αγγίξτε τις παλάμες. Για μια βαθύτερη έκταση μέσα από το τραπέζι, σηκώστε τα διασταυρωμένα χέρια και τις παλάμες ελαφρώς έτσι ώστε οι αγκώνες σας να ανυψώνονται ψηλότερα από τα πτερύγια σας.

Ένας άλλος τρόπος για να τεντώσει τον τραπεζοειδή μυ είναι μέσω της αυτοσυγκέντρωσης της γιόγκα. Πρόκειται για ένα απαλό τέντωμα που μπορείτε να ολοκληρώσετε να καθίσετε ή να σηκωθείτε, γεγονός που το καθιστά αποτελεσματικό τέντωμα κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Για να ολοκληρώσετε μια αυτοσυγκέντρωση, καθίστε ευθεία και αφήστε τους ώμους σας να χαλαρώσουν και να πέσουν μακριά από τα αυτιά σας. Επεκτείνετε τα χέρια σας μπροστά σας και στη συνέχεια λυγίστε τους αγκώνες έτσι ώστε το αριστερό σας χέρι να κείται πίσω από τον δεξιό ώμο σας και το δεξί σας χέρι να κείται πίσω από τον αριστερό σας ώμο. Θα φανεί και θα νιώθετε σαν να αγκαλιάζετε τον εαυτό σας, αλλά αυτό είναι κάτι περισσότερο από απλά αγάπη για τον εαυτό σας. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας για να πιέσετε απαλά στην πλάτη και τραβώντας τις ωμοπλάτες σας πιο κοντά στο στήθος, θα λάβετε ένα αποτελεσματικό τραπεζοειδές τέντωμα.

Το σκυλί προς τα κάτω είναι μια κλασική στάση γιόγκα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τεντώσει το χαμηλότερο τραπέζι ενώ παράλληλα να ενισχύσει άλλες περιοχές του σώματος. Από μια στάση, κατεβαίνετε στο σκύλο προς τα κάτω, κάμπτοντας πάνω και τοποθετώντας και τις δύο παλάμες στο πάτωμα με τα δάχτυλά σας εκτεταμένα. Βγείτε πίσω και σηκώστε τον κορμό του σκελετού έως ότου το σώμα σας βρει ανάποδη σχήματος V. Αφήστε την πλάτη σας να χαλαρώσει και να απολαύσετε το τραπεζοειδές τέντωμα.

Πάρτε Childish

Πετάξτε σαν αετός

Αγκαλιάστε το έξω

Οι μέρες των σκύλων