Λόγοι για τους οποίους ένα βρέφος δεν θα σταματήσει να κλοτσιάζει όταν κοιμάται

Το μωρό σας μπορεί να μοιάζει με ένα αξιολάτρευτο μικρό άγγελο, καθώς κοιμάται, αλλά φαίνεται ότι κάθε φορά που το ελέγχετε, χτυπάει τα χέρια και κλωτσάει τα πόδια της καθώς δουλεύει. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται ανησυχητικό, σιγουρευτείτε ότι είναι φυσιολογικό τα βρέφη να σφίγγουν και να μετακινούνται όλη τη νύχτα. Το κλοτσιές του μωρού σας πιθανόν σχετίζεται με τις φάσεις του ύπνου και τα μοτίβα, τις ρουτίνες για την κατάκλιση και την ανησυχία ή δυσφορία.

Τα μωρά έχουν μικρότερους κύκλους ύπνου από τους ενήλικες και τα πρότυπα ύπνου τους αλλάζουν καθώς αυξάνονται από μήνα σε μήνα. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες των παιδιών στο Ask Dr. Sears, τα βρέφη εισέρχονται πρώτα σε μια φάση ελαφρού ύπνου που είναι μακρύτερη από αυτή που ένας ενήλικας τυπικά βιώνει. Το μωρό σας μπορεί να μην έχει φτάσει σε βαθύ ύπνο REM, ακόμη και αφού έχετε ταλαντεύσει απαλά ή την έχετε κάνει για κάποιο χρονικό διάστημα. Μπορεί να φαίνεται να κοιμάται, αλλά, αν την μετακινήσετε ή την αγγίξετε, αυτή θα κυλά τα χέρια της ή θα κλωτσήσει τα πόδια της. Επιπλέον, οι κύκλοι ύπνου του μωρού σας είναι πολύ μικρότεροι από τους δικούς σας. Είναι πιθανό να ξυπνήσει κάθε ώρα ή λιγότερο και να προχωρήσει πριν κοιμηθεί πάλι.

Το αναπτυσσόμενο μωρό σας χρειάζεται άφθονο ύπνο · ένα ηλικίας 8 έως 12 μηνών χρειάζεται κατά μέσο όρο 13 έως 14 ώρες την ημέρα. Τα νεαρά βρέφη χρειάζονται ακόμη περισσότερες ώρες ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι το μωρό σας θα πρέπει να κοιμάται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Μερικά μωρά μπορεί να χαμογελούν για μόνο 20 λεπτά τη φορά, ενώ άλλα θα χαμογελούν για μια ώρα ή περισσότερο. Εάν το μωρό σας σκίζει πάρα πολύ, μπορεί να διαταράξει τον ύπνο τη νύχτα, καθιστώντας τον μίζερο και ανήσυχο. Μπορεί να κλωτσήσει τα πόδια του και να κινηθεί γύρω καθώς αντιστέκεται πέφτοντας σε βαθύ ύπνο.

Οι νυχτερινοί τρόμοι δεν είναι ίδιοι με τα κακά όνειρα και συνήθως συμβαίνουν μέσα στις πρώτες δύο έως τρεις ώρες ύπνου. Το KidsHealth σημειώνει ότι, αντίθετα από ένα κακό όνειρο που το παιδί σας ξυπνά, δεν θα ξυπνήσει από μια νυκτερινή τρομοκρατία αλλά μπορεί να φωνάξει ή να κλωτσήσει τα πόδια της. Τα καλά νέα είναι ότι τα βρέφη και τα παιδιά δεν θυμούνται τη νυχτερινή τρομοκρατία όταν ξυπνούν.

Ακριβώς όπως οι ενήλικες έχουν νυχτερινή τελετουργία πριν από το κρεβάτι, όπως το να πίνουν κάτι ζεστό και να βουρτσίζουν τα δόντια τους, τα βρέφη χρειάζονται επίσης ρουτίνα. Το βρέφος σας δεν θα μπορεί να κοιμάται αδιάκοπα ή ξεκούραστα αν αισθάνεται πεινασμένος ή κολικοειδής ή εάν χρειάζεται αλλαγή της πάνας. Μπορεί να φωνάξει και να χτυπήσει έξω στον ύπνο του λόγω της ενόχλησης. Το KidsHealth συνιστά μια συνηθισμένη ρουτίνα για την κατάκλιση, όπως μια σίτιση, ένα ζεστό μπάνιο, περιπλάνηση και απαλό κούνημα πριν βάλτε το μωρό σας στον ύπνο.

Βρεφικά μοτίβα ύπνου

Daytime Naps

Νυχτερινοί τρόμοι

Ρυθμίσεις μωρού ύπνου