Τα αποτελέσματα του βάρους του παπουτσιού στην ταχύτητα κίνησης

Όταν είσαι παιδί είναι απλό: Τα πάνινα παπούτσια σου κάνουν πιο γρήγορα. Αν φοράτε αθλητικά παπούτσια, θα ξεπεράσετε τον άντρα σε παπούτσια καστανά, καφέ φόρεμα. Ο λόγος, όπως κάθε παιδί μπορεί να σας πει, είναι επειδή τα πάνινα παπούτσια ζυγίζουν λιγότερο. Τα ελαφρύτερα παπούτσια αφήνουν πραγματικά τα πόδια σας. Αλλά υπάρχουν πολλοί σύνθετοι, ώριμοι λόγοι για αυτό το φαινόμενο που πρέπει να καταλάβετε εάν θέλετε να προστατέψετε το σώμα σας ενώ τρέχετε ταχύτερα σε λιγότερο παπούτσι.

Σύμφωνα με τον φημισμένο προπονητή του τρένου Jack Daniels, ένας δρομέας καταναλώνει 1 τοις εκατό περισσότερη αερόβια ενέργεια για κάθε 100 γραμμάρια βάρους σε ένα παπούτσι. Αυτή η φαινομενικά μικρή διαφορά είναι σημαντική. Ένας ερευνητής στο Nike Research Laboratory υπολόγισε ότι ξύρισμα 4 oz. Από ένα παπούτσι θα σήμαινε έναν ταχύτερο χρόνο μαραθωνίου έως και 3 λεπτά. Συγκριτικά, η χρήση του παράνομου φαρμάκου EPO που ενισχύει την απόδοση σώζει έναν μαραθωνογράφο λίγο περισσότερο από 3 λεπτά.

Η τάση προς τα μινιμαλιστικά παπούτσια ποδοσφαίρου – η αποκαλούμενη επανάσταση που τρέχει “ξυπόλητος” – θέτει το ρόλο του βάρους του παπουτσιού και της ταχύτητας στο προσκήνιο. Ένα παπούτσι που έχει σχεδιαστεί για να μιμείται το τρέξιμο του ξυπόλυτου ζυγίζει μόλις 5,5 oz. Ένα τυπικό παπούτσι που τρέχει ζυγίζει περισσότερο από 10 oz. Φαίνεται ότι εκείνοι που επιλέγουν να τρέχουν ξυπόλυτοι ή σε ριζικά μειωμένα παπούτσια, όπως αγωνιστικά διαμερίσματα, πρέπει να τρέχουν ταχύτερα από τους ανθρώπους που τρέχουν με τα πόδια τους πάνω από τα παχιά παπούτσια των ελεγχόμενων με κίνηση παπουτσιών.

Όταν πρόκειται για παπούτσια, η μείωση του βάρους δεν σημαίνει αυτόματα το χρόνο ξυρίσματος. Έρχεται ένα σημείο όταν η μείωση του υλικού και του βάρους σε ένα παπούτσι επιβραδύνει πραγματικά έναν δρομέα κάτω. Πολύ μικρό υλικό κάτω από τα πόδια μειώνει την απορρόφηση κραδασμών και την επιστροφή ενέργειας. Η μικρότερη επιστροφή ενέργειας σημαίνει είτε μείωση του κύκλου ποδιών είτε χρήση περισσότερης ενέργειας για την εκτέλεση της ίδιας ταχύτητας. Αυτό καθιστά τον δρομέα λιγότερο αποδοτικό. Κατά τη διάρκεια της μακράς αλίευσης, ένας λιγότερο αποτελεσματικός δρομέας είναι ένας βραδύτερος δρομέας.

Ένα παπούτσι που παρέχει βέλτιστη απόδοση ενέργειας, ενώ δεν ζυγίζει περισσότερο από την ουγγιά περισσότερο από το απαραίτητο, είναι το παπούτσι που θα σας επιτρέψει να τρέξετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα χωρίς να καταστρέψετε. Αυτό το ευχάριστο μέσο είναι φευγαλέο, αλλά είναι διαθέσιμο και για τους μέσου και για τους δρομείς με την κορυφαία πτήση. Η εύρεση του τέλεια σταθμισμένου παπουτσιού που θα σας βοηθήσει να φτάσετε στο απόλυτο επίπεδο απόδοσής σας, ωστόσο, απαιτεί κάποια έρευνα και υπομονή.

Για να βρείτε το σωστό ελαφρύ παπούτσι, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία σε ένα κατάστημα υποδημάτων ή ένα ποδατάκι. Μπορεί να μπορείτε να βρείτε μια ελαφρύτερη έκδοση του παπουτσιού που τρέχετε ήδη. Φορέστε τα ελαφρύτερα παπούτσια σας μία ημέρα σε πέντε, έτσι ώστε οι μύες και οι τενόνες σας να προσαρμοστούν χωρίς τραυματισμό. Προσθέστε μία ημέρα την εβδομάδα μία εβδομάδα κάθε φορά. Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε αρκετά ζευγάρια νέων, ελαφρών παπουτσιών προτού βρείτε τα σωστά.

Σημασία

Τύποι

Σκέψεις

Λύση

Ταυτοποίηση