Τα καλύτερα συμπληρώματα αμινοξέων για την κατάρτιση σε βάρος

Το σώμα σας απαιτεί πολλαπλά αμινοξέα να αναπτυχθούν και να σπάσουν τα τρόφιμα. Τα αμινοξέα μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να δημιουργήσει ενέργεια και υλικό που συμβάλλει στη μυϊκή ανάπτυξη, γνωστή ως υποκατάστατα αλυσίδας αμινοξέων. Τα καλύτερα συμπληρώματα αμινοξέων για την κατάρτιση βάρους παρέχουν μια μεγάλη ποικιλία ουσιών που το σώμα σας χρειάζεται για την επισκευή και την ανάπτυξη των ιστών. Μπορείτε να πάρετε τα καλύτερα αποτελέσματα συνδυάζοντας πολλαπλά συμπληρώματα αμινοξέων.

Η λευκίνη είναι το τέταρτο συμπυκνωμένο αμινοξύ στον ιστό του σκελετικού μυός σας. Αυτή η ένωση είναι ένα αμινοξύ αλυσίδας διακλάδωσης που περιλαμβάνει περίπου το 8% όλων των αμινοξέων στις πρωτεϊνικές δομές του σώματός σας. Η λευκίνη είναι απαραίτητη για τη γενική υγεία σας και ένα από τα καλύτερα συμπληρώματα για την κατάρτιση σε βάρος. Αυτό το αμινοξύ δίνει την ενέργεια του σώματός σας ενώ εκπαιδεύει διατηρώντας το γλυκογόνο στους μυϊκούς ιστούς σας. Τα συμπληρώματα λευκίνης μπορεί να βοηθήσουν το σώμα σας να ρυθμίσει τα επίπεδα αζώτου και να διατηρήσει τις ικανότητες σκέψης σας που μπορούν να μειωθούν με έντονη εκπαίδευση. Οι αρθρώσεις σας, το σωματικό λίπος, η μυϊκή μάζα, το σάκχαρο του αίματος και τα επίπεδα αντοχής μπορεί να βελτιωθούν με συμπληρώματα λευκίνης. Η λευκίνη αυξάνει επίσης τις εκκρίσεις της ορμόνης ανάπτυξης στο σώμα σας.

Η ισολευκίνη είναι από τα καλύτερα συμπληρώματα αμινοξέων για την κατάρτιση σε βάρος, εν μέρει, επειδή είναι ένα αμινοξύ διακλαδισμένης αλυσίδας και ένα απαραίτητο διαιτητικό θρεπτικό συστατικό. Αυτό το αμινοξύ είναι παρόμοιο με τη λευκίνη και παρέχει τα περισσότερα από τα ίδια οφέλη για την υγεία και το βάρος. Το σώμα σας χρησιμοποιεί ισολευκίνη για την παρασκευή βιοχημικών ουσιών που απαιτούνται για την παραγωγή ενέργειας και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Τα συμπληρώματα Isoleuce μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν να παραμείνετε σε επαγρύπνηση και να εστιάσετε κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας. Η ισολευκίνη επίσης υποστηρίζει την υγιή επούλωση τραυμάτων, επειδή βοηθάει στην δημιουργία αιμοσφαιρίνης και θρόμβων αίματος.

Η βαλίνη είναι ένα αμινοξύ διακλαδισμένης αλυσίδας που σχετίζεται με τη λευκίνη και τη ισολευκίνη με δομική και λειτουργική δράση. Αυτά τα αμινοξέα είναι απαραίτητα διαιτητικά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στον προσδιορισμό της τρισδιάστατης δομής των πρωτεϊνών στο σώμα σας. Τα οφέλη σωματικής άσκησης που σχετίζονται με τη βαλίνη περιλαμβάνουν τη διατήρηση ενός υγιούς ισοζυγίου αζώτου και βοηθώντας το σώμα σας να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τη γλυκόζη. Η βαλίνη υποστηρίζει επίσης την ανάκαμψη της σωματικής άσκησης συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυϊκών ιστών.

Μπορείτε να επωφεληθείτε από συμπληρώματα αμινοξέων ελεύθερης μορφής, εάν η διατροφή σας περιλαμβάνει ελλιπείς πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες που προέρχονται από φυτικές τροφές είναι ελλιπείς και πρέπει να τις συνδυάσετε με άλλα τρόφιμα ή συμπληρώματα για να δώσετε στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από συμπληρώματα αμινοξέων ελεύθερης μορφής εάν η συνολική θερμιδική σας πρόσληψη είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από την ποσότητα θερμίδων που απαιτείται για τη διατήρηση του σωματικού σας βάρους. Τα συμπληρώματα αμινοξέων ελεύθερης μορφής βοηθούν στην εξασφάλιση αρκετών θρεπτικών συστατικών για τη μυϊκή ενέργεια, την αποκατάσταση ιστών και την ανάπτυξη.

Μπορεί να έχετε ήδη τα αμινοξέα που χρειάζεστε από το φαγητό που τρώτε. Η Medline Plus υποδεικνύει ότι οι Αμερικανοί καταναλώνουν περίπου διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης από αυτά που χρειάζονται και συνιστά κατά των συμπληρωμάτων αμινοξέων ή υπερβολικά υψηλών προσλήψεων πρωτεϊνών, επειδή μπορούν να προωθήσουν την απώλεια ασβεστίου και να επιβαρύνουν τους νεφρούς σας. Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν θεωρεί ότι τα συμπληρώματα αμινοξέων είναι τρόφιμα και ότι οι παραγωγοί συμπληρώματος δεν τηρούνται στα ίδια πρότυπα με τους κατασκευαστές φαρμάκων. Ως εκ τούτου, τα συμπληρώματα μπορούν επίσης να μολυνθούν από άλλες βλαβερές ουσίες. Πάντα συζητάτε με τον γιατρό σας σχετικά με τα συμπληρώματα και τα προγράμματα κατάρτισης βάρους πριν τα χρησιμοποιήσετε. Ένας εγγεγραμμένος διαιτολόγος ή διατροφολόγος και πιστοποιημένος προσωπικός εκπαιδευτής μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι τα συμπληρώματα σας δεν επηρεάζουν δυσμενώς την υγεία σας ή την εκπαίδευσή σας. Το άζωτο στα ούρα σας μπορεί να σας υποδείξει την υπερβολική πρόσληψη αμινοξέων, επειδή το άζωτο είναι ένα στοιχείο αμινοξέων. Αυτοί οι επαγγελματίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαγνωστικές δοκιμές, όπως δοκιμασίες ούρων-αζώτου, για να καθορίσουν εάν η πρόσληψη είναι πολύ υψηλή.

Λευκίνη

Ισολευκίνη

Βαλίνη

Ελεύθερη μορφή

Υγεία