Τετάνια & ασβέστιο

Το σώμα σας χρειάζεται ασβέστιο για διάφορους διαφορετικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των μυϊκών συσπάσεων. Το Tetany, ένα μυϊκό πρόβλημα, είναι το αποτέλεσμα των μυών σας που δεν λαμβάνουν αρκετό ασβέστιο, συνήθως ως αποτέλεσμα κάποιου προβλήματος που προκαλεί πολύ χαμηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα. Το τετάνα μπορεί συνήθως να υποβληθεί σε θεραπεία με συμπληρώματα ασβεστίου.

Το Tetany είναι μια κατάσταση στην οποία οι μύες σας σπασμού και δεν μπορούν να χαλαρώσουν, εξηγεί το MDGuidelines.com. Αυτή η ανεξέλεγκτη συστολή μυών σας καθιστά αδύνατο να χαλαρώσετε τους μυς σας. Επειδή το σώμα σας συνήθως απαιτεί ένα σύνολο μυών για να χαλαρώσετε για τους μυς με την αντίθετη δράση να συστέλλεται, η τετανιά μπορεί να παραλύσει αποτελεσματικά μέρη του σώματός σας. Το τετάνα μπορεί να επηρεάσει κάθε μυ του σώματος, αλλά είναι πιο αισθητό όταν επηρεάζει σκελετικούς μύες, οι οποίοι βρίσκονται υπό εθελοντικό έλεγχο.

Η συστολή και η χαλάρωση των μυών σας ελέγχονται με ασβέστιο. Όταν οι μυϊκές ίνες συστέλλονται, η κεφαλή των μυϊκών πρωτεϊνών, επίσης γνωστή ως μυοϊμπρίλια, συνδέεται με χορδές γνωστές ως νημάτια ακτίνης. Για να αποκολληθεί η κεφαλή του μυοϊδιού από το νήμα ακτίνης, απαιτείται ασβέστιο. Οι μύες σας περιέχουν μικρές αποθήκες ασβεστίου που απελευθερώνονται όταν ένας μυς χρειάζεται να χαλαρώσει. Εάν τα επίπεδα ασβεστίου σας είναι πολύ χαμηλά, μια κατάσταση γνωστή ως υποαρκαιμία, οι μύες σας δεν θα είναι σε θέση να χαλαρώσουν, με αποτέλεσμα την τετανία.

Η τετανία και η υπασβεστιαιμία είναι γενικά σημάδι κάποιου άλλου προβλήματος. Για παράδειγμα, αν δεν έχετε αρκετή βιταμίνη D, τα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα σας θα μειωθούν επειδή η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική απορρόφηση ασβεστίου από τη διατροφή σας, σημειώνει η κλινική του Cleveland Clinic. Τα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα ελέγχονται από τον παραθυρεοειδή αδένα και ένας υπολειτουργικός παραθυρεοειδής αδένας μπορεί επίσης να προκαλέσει ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα. Η ανεπαρκής πρόσληψη ασβεστίου και άλλες διαταραχές, όπως έλλειψη μαγνησίου, οξεία παγκρεατίτιδα και κάποιες μορφές καρκίνου, μπορούν επίσης να προκαλέσουν χαμηλά επίπεδα ασβεστίου.

Το Tetany είναι ένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημα επειδή δείχνει ότι τα επίπεδα ασβεστίου σας είναι πολύ χαμηλά. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία της καρδιάς και του νευρικού σας συστήματος. Η οξεία υπασβεστιαιμία συχνά αντιμετωπίζεται με ενδοφλέβιο ασβέστιο με τη μορφή γλυκονικού ασβεστίου, εκθέσεις Endotext.org. Για περιπτώσεις χρόνιας υπασβεστιαιμίας, η κατανάλωση περισσότερων τροφών με συμπλήρωση ασβεστίου ή ασβεστίου θα αυξήσει τα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα, αν και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η υποκείμενη αιτία της υπασβεστιαιμίας και της τετανίας.

Τι είναι το Tetany;

Λειτουργία ασβεστίου και μυών

Η αιτία της υποκαλιαιμίας

Θεραπεία