Τη διατροφή του καλαμποκιού

Ενώ δεν υπάρχει δίαιτα από δημητριακά, τα έτοιμα για κατανάλωση δημητριακά δουλεύουν ως μια βολική επιλογή γευμάτων για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος και μπορούν να λειτουργήσουν ως γεύματα που ταιριάζουν στη διατροφή, αντί των επιλογών υψηλότερης θερμιδικής αξίας. Εάν σκέφτεστε να δοκιμάσετε cornflakes να σας βοηθήσουν στην δίαιτα απώλειας βάρους, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή έναν διαιτολόγο για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ένα υγιεινό σχέδιο διατροφής που λειτουργεί με τα δημητριακά.

Διατροφή κεραμιδιών

Όπως πολλοί τύποι δημητριακών νιφάδων, τα δημητριακά είναι αρκετά χαμηλά σε θερμίδες. Μια μερίδα 1 φλιτζανιού έχει 100 θερμίδες, 24 γραμμάρια υδατανθράκων, 1 γραμμάριο ινών και 2 γραμμάρια πρωτεΐνης. Τα Cornflakes είναι ένα εμπλουτισμένο φαγητό, γι ‘αυτό και αποτελούν πηγή βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένων αρκετών βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το δημητριακό είναι επίσης χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, με μόνο 3 γραμμάρια ανά μερίδα, που ισοδυναμεί με περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι η δημιουργία ενός ελλείμματος θερμίδων, πράγμα που σημαίνει ότι παίρνετε λιγότερες θερμίδες από ότι χρειάζεται το σώμα σας . Η αντικατάσταση ενός γεύματος ή δύο με ένα μπολ με δημητριακά μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το απαραίτητο έλλειμμα. Για παράδειγμα, η αντικατάσταση μιας μεγάλης ζύμης και 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμας με μια σερβίρισμα δημητριακών με μη λιπαρά γάλα σας εξοικονομεί περίπου 250 θερμίδες. Εάν το κάνετε αυτό το swap κάθε μέρα, θα εξοικονομήσετε αρκετές θερμίδες για να χάσετε 1/2 λίβρα την εβδομάδα.

Cornflakes για απώλεια βάρους

Όταν χρησιμοποιείται ως αντικατάσταση γεύματος, τα δημητριακά μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, σύμφωνα με μια μελέτη του 2002 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ακαδημίας Διατροφής. Αυτή η μελέτη συνέκρινε τα αποτελέσματα της αντικατάστασης γεύματος ή δείπνου με μια μερίδα δημητριακών έτοιμων προς κατανάλωση – μια μερίδα 100 θερμίδων δημητριακών με 2/3 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα και φρούτα – στην απώλεια βάρους σε μια ομάδα υπέρβαρης Ανθρωποι. Κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης δύο εβδομάδων, οι συμμετέχοντες κατανάλωναν περίπου 600 λιγότερες θερμίδες την ημέρα και έχασαν περίπου 4 κιλά. Οι ερευνητές στη μελέτη χρησιμοποίησαν ποικιλία διαφορετικών σιτηρών.Αν και σύντομη διάρκεια, αυτή η μελέτη έδειξε ότι η αντικατάσταση του συνηθισμένου γεύματος γεύματος ή δείπνου με ένα μπολ δημητριακών βοήθησε στη μείωση της συνολικής πρόσληψης θερμίδων, οδηγώντας σε απώλεια βάρους. Επιπλέον, το είδος των καταναλωθέντων δημητριακών δεν φαίνεται να έχει σημασία · άλλες πιο πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει παρόμοια αποτελέσματα απώλειας βάρους. Οι ερευνητές μιας μελέτης του 2007 που δημοσιεύθηκε στο Διεθνές Περιοδικό Επιστήμης Τροφίμων σημειώνουν ότι οι διαιτολόγοι ήταν επίσης σύμφωνοι με το σχέδιο αντικατάστασης γεύματος.

Τρώγοντας Cornflakes στη διατροφή σας

Διατηρήστε τις θερμίδες σε έλεγχο της διατροφής σας από δημητριακά, ελέγχοντας μερίδες και έχοντας επίγνωση των επιλογών γάλακτος και των γαρνιτούρων. Ένα υγιές τμήμα δημητριακών για απώλεια βάρους μπορεί να περιλαμβάνει 1 φλιτζάνι καλαμποκιού με 1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα και μία μερίδα φρούτων που μπορεί να ισοδυναμεί με μια μικρή μπανάνα ή ένα φλιτζάνι φράουλες σε φέτες. Αυτό το μπολ δημητριακών έχει 230 έως 270 θερμίδες. Αλλά όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, θα πρέπει να εξετάσετε κάτι περισσότερο από το μπολ δημητριακών. Αυτό που τρώτε στα άλλα δύο γεύματα μετράει επίσης, καθώς και οποιαδήποτε σνακ. Ενώ οι θερμίδες απώλειας βάρους ποικίλλουν ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και την άσκησή σας, οι γυναίκες συνήθως χάνουν τον περιορισμό της συνολικής πρόσληψης τους σε 1.200 έως 1.500 θερμίδες την ημέρα και οι άνδρες και οι πιο δραστήριες γυναίκες χάνουν με περιορισμό της πρόσληψης τους σε 1.500 έως 1.800 θερμίδες την ημέρα. Η πλήρωση των άλλων γευμάτων σας με πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες – όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, άπαχες πρωτεΐνες και γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά – είναι επίσης απαραίτητη για να διατηρήσετε τις θερμίδες υπό έλεγχο και να εξασφαλίσετε ότι παίρνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας Για συνολική καλή υγεία.

Τι άλλα δημητριακά;

Αν και δεν φαίνεται να έχει σημασία τι δημητριακά που τρώτε για να σας βοηθήσει να χάσετε το βάρος, δεν είναι όλα τα σιτηρά ίσα. Στην πραγματικότητα, το cornflakes μπορεί να μην κάνει την πιο υγιεινή επιλογή. Ένα υγιές δημητριακό για οποιαδήποτε δίαιτα θα πρέπει να περιέχει δημητριακά ολικής αλέσεως, 5 γραμμάρια ή περισσότερο ίνας και λιγότερα από 8 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ. Τα καλαμποκέλαια είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη αλλά δεν αποτελούν καλή πηγή δημητριακών ολικής αλέσεως ή ινών. Όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, οι ίνες βοηθούν με τη διατήρηση σας πλήρης ώστε να τρώτε λιγότερο. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ίνες με φρούτα, 1 φλιτζάνι φράουλες σε φέτες έχει 3 γραμμάρια ίνας. Χρησιμοποιώντας δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, όπως δημητριακά νιφάδων σιταριού, προστίθενται άλλα 5 γραμμάρια.