Τιτανίου έναντι επίπεδων σίδερα τουρμαλίνης

Οι γυναίκες έχουν αγωνιστεί για να ισιώσουν τα σγουρά μαλλιά τους για αιώνες, αλλά ο πρώτος κατοχυρωμένος με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας επίπεδη σίδηρος πιστώνεται στον Isaac K. Shero το 1909. Τα σίδερα έχουν κατασκευαστεί με πολλά διαφορετικά υλικά, κυρίως κεραμικά. Πιο πρόσφατα, οι κατασκευαστές έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τιτάνιο, μέταλλο και τουρμαλίνη, ένα κρύσταλλο, για να κρατήσουν τα μαλλιά λαμπερά και υγιή καθώς και ευθεία.

Θέρμανση

Τόσο τα τουρμαλίνη όσο και τα τιτάνια επίπεδη σίδερα θερμαίνονται γρήγορα, αλλά το υλικό τιτανίου θερμαίνεται πιο ομοιόμορφα, χωρίς κρύα κηλίδες. Το τιτάνιο διατηρεί επίσης τη θερμότητα καλύτερα, επιτρέποντας ταχύτερο στυλ.

Λάμψη

Η τουρμαλίνη παράγει φυσικά αρνητικά ιόντα όταν θερμαίνεται και τα αρνητικά ιόντα και οι υπέρυθρες ακτίνες βοηθούν τα μαλλιά να φαίνονται λαμπερά χωρίς ζημιές. Το κεραμικό επίσης παράγει αρνητικά ιόντα, γι ‘αυτό το τιτάνιο συνδυάζεται συχνά με κεραμικά.

Αντοχή

Το τιτάνιο είναι τόσο ισχυρό όσο ο χάλυβας και δεν διαβρώνεται. Η τουρμαλίνη είναι ένας πολύτιμος λίθος και μπορεί να φορέσει πιο γρήγορα από τιτάνιο. Και τα δύο υλικά κανονικά υποβαθμίζονται και εγχέονται στις επίπεδες πλάκες σιδήρου, γι ‘αυτό και τα περισσότερα από τα σίδερα με τα υλικά διατίθενται στο εμπόριο ως νανο-τιτάνιο ή νανο-τουρμαλίνη.

Αποτελεσματικότητα

Η τουρμαλίνη λειτουργεί καλά για να ισιώσει τα περισσότερα μαλλιά, αλλά το τιτάνιο είναι η επιλογή για σκληρά μαλλιά. Και οι δύο λειτουργούν πολύ καλύτερα για να κρατήσουν τα μαλλιά ίσια μακρύτερα από τις κεραμικές ή αλουμινένιες πλάκες.

Κόστος

Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με τον κατασκευαστή, αλλά η προσθήκη τουρμαλίνης, τιτανίου ή και των δύο σε ένα επίπεδο σίδηρο κάνει σίγουρα τη μονάδα πιο ακριβή από τα κεραμικά σίδερα. Πολλοί είτε με τουρμαλίνη είτε με τιτάνιο λιανικής πώλησης από $ 70 έως $ 180, από τη στιγμή της δημοσίευσης.