Κίτρινο ουράνιο τόνο και ωμέγα 3

Ο θόρυβος Yellowtail δεν είναι στην πραγματικότητα ένα είδος τόνου, αλλά ανήκει στην οικογένεια ψαριών jack. Η εμφάνισή του μοιάζει με εκείνη του τόνου και συγχέεται συχνά με τον κιτρινόπτερο τόνο. Τα περισσότερα ψάρια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ένας υγιής τύπος λίπους που υποστηρίζει την υγεία σας με διάφορους τρόπους. Το Yellowtail περιέχει πολλά πρόσθετα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες Α και D, ασβέστιο και πρωτεΐνη και χρησιμοποιείται συνήθως για την παρασκευή σούσι.

Ωμέγα-3s

Το εικοσαπεντανοϊκό οξύ ή το ΕΡΟ και το εικοσιδυαεξανοϊκό οξύ ή το DHA είναι και οι δύο τύποι λιπαρών οξέων ωμέγα-3, και οι δύο υπάρχουν σε πολλούς τύπους ψαριών, συμπεριλαμβανομένου του κίτρινο. Τα ωμέγα-3 είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά επειδή το σώμα σας δεν μπορεί να τα παραγάγει · πρέπει να τα πάρετε από τη διατροφή σας. Η λήψη αρκετών ωμέγα-3s κρατά τον εγκέφαλο και την καρδιά σας υγιή και βοηθά στην υγιή ανάπτυξη και ανάπτυξη μεταξύ των παιδιών. Συνδέονται επίσης με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και αρθρίτιδας. Μια δίαιτα που λείπει από ωμέγα-3s μπορεί να εκδηλωθεί με συμπτώματα που περιλαμβάνουν κόπωση, ξηροδερμία, κατάθλιψη, κυκλοφορικά προβλήματα και κακή μνήμη, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland. Η American Heart Association συνιστά να τρώει ψάρι δύο φορές την εβδομάδα για να καλύψει τις ανάγκες σας σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3.

Yellowtail

Μια μερίδα 100 γρ. Ακατέργαστης κίτρινης ράβδου, που ισούται με περίπου 3 1/2 ουγκιές, περιέχει 899 mg ΕΡΑ και 1.780 mg DHA. Το μαγείρεμα κίτρινο μπορεί να αλλάξει ελαφρώς αυτό το περιεχόμενο, αλλά επειδή είναι ένα λιπαρό, λιπαρό ψάρι, θα επωφεληθείτε από το μαγειρεμένο ή το ακατέργαστο κίτρινο άσπρο.

Χρήσεις

Το Yellowtail θεωρείται πολυτελές ψάρι, σύμφωνα με την Εγκυκλοπαίδεια Sushi και εξυπηρετείται πιο συχνά ωμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξει το σασίμι, το οποίο είναι μόνο λεπτές φέτες ωμού ψαριού ή σούσι, το οποίο συχνά αποτελείται από ωμά ψάρια και λαχανικά τυλιγμένα μέσα σε θαλάσσια φύκια και κολλώδες ρύζι. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν το ψήσιμο φιλέτων κίτρινο με σάλτσα σόγιας ή το ξεφλούδισμα με γεύση σουσαμιού, τζίντζερ, λεμονιού, σκόρδου ή σάλτσας σόγιας. Μπορεί να σερβιριστεί μόνο ή σε ένα κρεβάτι με μικτά χόρτα και λαχανικά σε φέτες. Ανεξάρτητα από το πώς επιλέγετε να το προετοιμάσετε, θα πάρετε μια καλή δόση ωμέγα-3s.

Σκέψεις

Ορισμένα είδη ψαριών δεν είναι ασφαλή για κατανάλωση σε μεγάλες ποσότητες, παρά τα ωμέγα-3 οφέλη τους, λόγω της περιεκτικότητας σε υδράργυρο. Ο θόρυβος Yellowtail είναι ένα τέτοιο ψάρι. Το Buri, το hamachi, το inada και το kanpachi είναι άλλα ονόματα που αναφέρονται στο κίτρινο και όλα είναι υψηλά σε υδράργυρο, με περισσότερα από 0,3 μέρη ανά εκατομμύριο. Αποφύγετε αυτούς τους τύπους σούσι όταν είστε έγκυος και τρώτε με μετριοπάθεια διαφορετικά. Η κατανάλωση ακατέργαστου κίτρινου άκρου θέτει τον κίνδυνο τροφιμογενών ασθενειών, οπότε βεβαιωθείτε ότι το τρώτε σε μια αξιόπιστη τοποθεσία και προσέχετε για τυχόν επιδημικές εκρήξεις παθογόνων που σχετίζονται με την κατανάλωση του κίτρινου περιβλήματος.