Παρενέργειες μιας τρύπας στην καρδιά σας

Η καρδιά σας έχει τη δεξιά πλευρά και την αριστερή πλευρά. Κάθε πλευρά αποτελείται από ένα ανώτερο θάλαμο που ονομάζεται αίθριο και ένα κατώτερο θάλαμο γνωστό ως κοιλία. Το αίμα ρέει κανονικά από ένα αίθριο σε μια κοιλία και στη συνέχεια έξω από την καρδιά. Όταν υπάρχουν ανώμαλα ανοίγματα στα τοιχώματα του θαλάμου που χωρίζονται δεξιά από τα αριστερά, το αίμα μπορεί να ρέει από τον κόλπο στον κόλπο ή την κοιλία στην κοιλία. Τα περισσότερα από αυτά τα ανοίγματα είναι παρόντα κατά τη γέννηση και μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα νωρίς στη ζωή ή μετά από αρκετά χρόνια.

Μικρές κολπικές τρύπες

Τα μικρά ανοίγματα μεταξύ των κόλπων είναι αρκετά συνηθισμένα. Το φυσιολογικό έμβρυο έχει ένα μικρό άνοιγμα μεταξύ των κόλπων για να επιτρέψει το αίμα από τον πλακούντα να ρέει στην αριστερή καρδιά και να διανέμεται στα εμβρυϊκά όργανα. Το άνοιγμα συνήθως κλείνει μετά τη γέννηση, αλλά παραμένει ανοικτό σε περίπου 25 τοις εκατό των ανθρώπων. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ποτέ και δεν υποφέρουν από κακές επιδράσεις, αλλά το άνοιγμα μπορεί να επιτρέψει στους θρόμβους από τα πόδια ή αλλού στο σώμα να περάσουν στην αριστερή καρδιά και να προκαλέσουν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μεγαλύτερα ανοίγματα μεταξύ της Atria

Περίπου 1 στους 1.000 ανθρώπους έχουν μεγαλύτερα ανοίγματα μεταξύ των κόλπων και αυτά έρχονται σε ιατρική φροντίδα. Επειδή η πίεση είναι υψηλότερη στην αριστερή καρδιά από το δεξί, το αίμα θα αποβληθεί από τον αριστερό αίθριο, υπερφορτώνοντας τη δεξιά καρδιά. Το αποτέλεσμα είναι η σωστή καρδιακή ανεπάρκεια και η ασυνήθιστα υψηλή πίεση στα αιμοφόρα αγγεία του πνεύμονα. Μπορεί να εμφανιστεί δυσκολία στην αναπνοή, πρήξιμο των ποδιών, παθολογική καρδιά και άλλα σημάδια καρδιακής ανεπάρκειας.

Ανοίγματα μεταξύ των Ventricles

Από τα 1.000 μωρά, περίπου 2 έως 3 γεννιούνται με ανοίγματα μεταξύ των κοιλιών. Πολλές από αυτές τις οπές είναι μικρές και στενές χωρίς θεραπεία. Ορισμένα είναι αρκετά μεγάλα για να προκαλέσουν την απομάκρυνση του αίματος και την καρδιακή ανεπάρκεια στην παιδική ηλικία. Άλλοι αυξάνουν το μέγεθος με το χρόνο και παράγουν συμπτώματα δεξιάς καρδιάς υπερφόρτωσης αργότερα στη ζωή.

Ανοίγματα μεταξύ τόσο της Atria όσο και των Ventricles

Τα τοιχώματα που χωρίζουν την αρτηρία και τις κοιλίες σχηματίζονται ατελείωτα σε περίπου 2 στα 10.000 μωρά. Η ανάμειξη του δεξιού και του αριστερού αίματος της καρδιάς προκαλεί μια γαλασία του δέρματος, των χειλιών και των νυχιών, που συνοδεύονται από καρδιακούς σούστες και δυνατούς καρδιακούς παλμούς. Μέχρι τη χειρουργική διόρθωση, τα συνδυασμένα ελαττώματα όπως αυτά προχωρούν στην αύξηση της καρδιακής ανεπάρκειας και της υπερφόρτωσης των υγρών στους πνεύμονες.