Ποια είναι τα οφέλη της καστανής ζάχαρης έναντι της λευκής ζάχαρης

Μπορείτε να τοποθετήσετε ωμή καφετιά ζάχαρη αντί ραφιναρισμένης λευκής ζάχαρης στο καλάθι αγορών σας, νιώθοντας ενάρετος, νομίζοντας ότι αγοράζετε μια πιο υγιή ζάχαρη για την οικογένειά σας. Δυστυχώς, η καφετιά ζάχαρη, είτε ακατέργαστη είτε ραφιναρισμένη, έχει λίγα για να την συστήσει πάνω από τη λευκή ζάχαρη στο τμήμα υγείας. Τα κύρια οφέλη της καστανής ζάχαρης είναι η εμφάνισή της, η γεύση της μελάσας και τα ελαφρώς μεταλλικά στοιχεία.

Διαδικασία κατασκευής

Η ακατέργαστη ζάχαρη, η οποία φαίνεται καφέ, υφίσταται λιγότερη επεξεργασία από τη λευκή ζάχαρη ή την καστανή ζάχαρη. Αφού οι κατασκευαστές αφαιρέσουν το χυμό από το ζαχαροκάλαμο, βράζουν το χυμό και το φιλτράρουν. Η περιστροφή των κρυστάλλων σε μια φυγόκεντρος παράγει κρυστάλλους ακατέργαστου σακχάρου, οι οποίοι περιέχουν μελάσα. Το λευκό ή το επιτραπέζιο σάκχαρο υποβάλλονται σε περαιτέρω επεξεργασία και κοκκοποίηση για να καταστούν οι κρύσταλλοι λεπτότεροι · αυτό απομακρύνει τη μελάσα. Η καστανή ζάχαρη είναι η ραφιναρισμένη λευκή ζάχαρη με την προσθήκη μελάσας Η ζάχαρη Turbinado είναι ακατέργαστη ζάχαρη με απλή πλύση της μελάσσας.

Εμφάνιση

Η ακατέργαστη ζάχαρη έχει σκληρότερες κρυστάλλους από τη ραφιναρισμένη λευκή ή καστανή ζάχαρη, η οποία δίνει στο προϊόν μια πιο οργανική εμφάνιση. Αυτό μπορεί να σας φανεί αισθητικά, δεδομένου ότι δίνει την εμφάνιση ενός πιο “φυσικού” προϊόντος. Σε μερικά τρόφιμα, η καστανή ζάχαρη προσθέτει στο χρώμα του τελικού προϊόντος.

Μεταλλικά στοιχεία

Η ακατέργαστη και η καστανή ζάχαρη περιέχουν και λίγο λιγότερα μεταλλικά στοιχεία από την εξευγενισμένη λευκή ζάχαρη, αλλά μόνο επειδή περιέχουν μελάσα. Ενώ η καστανή ζάχαρη δίνει σε σας ένα ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο και μαγνήσιο στο γλυκαντικό σας, τα ποσά είναι πολύ μικρά για να έχουν οφέλη για την υγεία », εξηγεί ο New York Times. Ένα 1 κουταλάκι του γλυκού μερίδα καφέ ζάχαρης παρέχει μόνο 0,02 χιλιοστόγραμμα σιδήρου, για παράδειγμα – ένα ελάχιστο ποσό της καθημερινής απαίτησης των 8 χιλιοστογράμμων για τους άνδρες και των 18 χιλιοστογράμμων για τις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία.

Γεύση

Η μελάσα σε καφετιά και ακατέργαστη ζάχαρη δίνει μια ελαφρώς διαφορετική γεύση, η οποία μπορεί να είναι επωφελής αν σας αρέσει η γεύση μελάσσας. Η καστανή και η ακατέργαστη ζάχαρη περιέχουν μεταξύ 5 και 10 τοις εκατό μελάσα, σύμφωνα με το “The New York Times”, με πιο σκούρα καστανά σάκχαρα που περιέχουν τα υψηλότερα ποσά.