Πόνος στους όρχεις μου μετά από μια μακρά ποδηλασία

Έχετε ακούσει όλα τα αστεία σχετικά με τα καθίσματα ποδηλάτων και την αλληλεπίδρασή τους με την ανατομία των ανδρών, αλλά όταν στην πραγματικότητα αναπτύσσεστε τον όρχι πόνο μετά από μια βόλτα με ποδήλατο, δεν είναι αστείο πια. Ευτυχώς, η λύση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο μια γρήγορη αλλαγή εξοπλισμού ή εργαλείων και η μαγική λέξη είναι “padding”. Εάν ο πόνος των όρχεων σας έρχεται με πυρετό, ένα εγκεφαλικό ή άλλο τραυματισμό, ωστόσο, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική φροντίδα.

Προφανώς, μια σκληρή σέλα μπορεί να είναι ένας πόνος στους όρχεις, αλλά ένα υπερβολικά βελούδινο μπορεί να συσσωρευτεί στην περιγεννητική περιοχή και τελικά να προκαλέσει ακόμη περισσότερο ένα πρόβλημα. Πραγματοποιήστε το κατάστημα για να βρείτε την προσωπική σας σέλα Goldilocks, αλλά μην κρίνετε με τη γενική παραμόρφωση – βασίζετε την απόφασή σας για το πόσο καλά υποστηρίζουν τα οστά σας τα “λόφους”, συμβουλεύει ο δικτυακός τόπος συμβουλών ποδηλασίας. Το άκρο του καθενός είναι διαφορετικό, οπότε δοκιμάστε διαφορετικά πλάτη. Εάν είναι πολύ στενό, θα συνεχίσετε να σπρώχνετε προς τα εμπρός και να συντρίψετε την ανδρική ηλικία σας. Αν είναι πάρα πολύ ευρύ, κάθε κτύπημα πεντάλ θα προωθήσει τη φθορά των μηρών σας, γεγονός που ανοίγει ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο προβλημάτων. Δεν υπάρχει τύπος για να επιλέξετε μια σέλα, αλλά κάποια καταστήματα ποδηλάτων ειδικότητας διαθέτουν ένα gadget που μπορεί να μετρήσει το πλάτος των καθισμάτων σας για να σας βοηθήσει να περιορίσετε το πεδίο.

Εάν επενδύσατε σε σορτς με μοτοσικλέτα που μοιάζουν με πάνα σε μια προσπάθεια να περάσετε τον καβάλο σας, ίσως έχετε κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Ακριβώς όπως η σούπερ-βελούδινη σέλα, μια πολύ παχιά επένδυση μπορεί να συσσωρεύσει και να δημιουργήσει πίεση σε λάθος μέρη. Είστε καλύτερα με μια λεπτότερη επένδυση που κινείται πιο εύκολα επειδή μειώνει τόσο την πίεση και την τριβή που μπορεί να προκαλέσει πόνο.

Μιλώντας για σορτς, τα βγάζετε αμέσως μετά από κάθε βόλτα και ξεκινάτε πάντα με καθαρό ζευγάρι. Μπορείτε ιδρώτα κάτω εκεί όταν οδηγείτε και η ζεστασιά και το σκοτάδι συνδυάζονται με την υγρασία για να παράγουν το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτηρίδια που μπορεί να οδηγήσει σε πληγές σέλας και λοιμώξεις των όρχεων που μοιάζουν με πάνα. Το περπάτημα στα σορτς σας μετά από μια βόλτα είναι σαν να παρέχετε ένα προσαρμοσμένο μέσο καλλιέργειας και η επαναχρησιμοποίηση σορτς χωρίς να τα πλένετε είναι σαν να βυθίζετε τις κάτω περιοχές σας σε μια καλά επωασμένη βακτηριακή καλλιέργεια. Κρατήστε την περιοχή καθαρή και εφαρμόστε ένα αντιβακτηριακό λιπαντικό πριν από κάθε βόλτα για να βοηθήσετε στην εξάλειψη των εκδορών που προσδίδουν στις μολύνσεις μια θέση για να συγκρατήσουν.

Η ποδηλασία μπορεί να είναι τραχιά, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας σκληρής βόλτας όταν το γαλακτικό οξύ διέρχεται από τα πόδια σας, αλλά μην παίρνετε τεμπέληδες. Το υπόλοιπο κάθισμα καθ ‘όλη τη διάρκεια της βόλτας σας εκθέτει τους όρχεις σας στο τραύμα των κραδασμών του δρόμου, οπότε δεν είναι περίεργο. Δεν χρειάζεται να στέκεστε κατ ‘ευθείαν όπως στην εσωτερική ποδηλατική κλάση, αλλά απλά σηκώστε το άκρο από το κάθισμα όταν χτυπήσετε προσκρούσεις, μικρούς λόφους, στροφές ή ιδιαίτερα βραχώδες έδαφος. Θα κατασκευάσετε ισχυρότερους μυς του μηρού και οι όρχεις σας θα έχουν καλύτερη προστασία από ό, τι θα μπορούσε να προσφέρει ποτέ οποιαδήποτε σέλα ή σορτς.

Επιλέξτε το κάθισμά σας

Αλλάξτε τα σορτς σας

Καθάρισε το

Σήκω πάνω