Συμπληρώματα απώλειας βάρους ενώ θηλάζετε

Είχατε το μωρό και τώρα είστε έτοιμοι να χάσετε το βάρος. Τα συμπληρώματα απώλειας βάρους μπορεί να είναι δελεαστικά, αλλά αν θηλάζετε, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε άλλες επιλογές. Δεν είναι γνωστό πώς αυτά τα είδη των συμπληρωμάτων επηρεάζουν το μωρό, και καλύτερα να μην τα παίρνετε καθόλου. Συμβουλευτείτε τον μαιευτή σας για να συζητήσετε τη χρήση των συμπληρωμάτων απώλειας βάρους ενώ θηλάζετε και άλλους υγιείς τρόπους για να χάσετε το βάρος του μωρού.

Συμπληρώματα απώλειας βάρους

Πολλά συμπληρωματικά συμπληρώματα απώλειας βάρους σας βοηθούν να χάσετε ενεργώντας ως διουρητικό, ώστε να χάσετε το βάρος του ύδατος, να τονώσετε το νευρικό σας σύστημα με τα ενεργειακά επίπεδα και τη δραστηριότητα ή να αυξήσετε τα επίπεδα σεροτονίνης, ώστε να αισθάνεστε γεμάτοι και να τρώτε λιγότερα. Ενώ αυτοί οι τύποι συμπληρωμάτων μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, δεν προσφέρουν συνήθως μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Η απώλεια βάρους του νερού μέσω διουρητικού αποτελέσματος είναι στην πραγματικότητα αντιπαραγωγική επειδή το σώμα σας χρειάζεται επαρκές υγρό για να παράγει μητρικό γάλα. Τα συμπληρώματα μπορεί επίσης να περιέχουν ουσίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά το μωρό σας.

Συμπληρώματα απώλειας βάρους στο μητρικό γάλα

Ενώ πολλές γυναίκες που θηλάζουν λαμβάνουν μια ποικιλία διαφορετικών συμπληρωμάτων, οι πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια αυτών των συμπληρωμάτων δεν είναι αξιόπιστες, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής. Επιπλέον, αυτοί οι τύποι συμπληρωμάτων δεν ρυθμίζονται όπως η φαρμακευτική αγωγή και οι κατασκευαστές δεν χρειάζεται να αποδείξουν αποτελεσματικότητα ή ασφάλεια πριν το συμπλήρωμα βλάψει την αγορά. Ορισμένα συστατικά απώλειας βάρους είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβή αν θηλάζετε. Τα διεγερτικά όπως το ginseng, το yerba mate, το πράσινο τσάι ή το guarana μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο ή τη διατροφή του βρέφους σας και μπορεί να είναι και επικίνδυνα, σύμφωνα με τον Kelly Bonyata, ειδικός γαλακτοπαραγωγής που γράφει για το KellyMom.com. Ένα συστατικό που ονομάζεται 5-υδροξυτρυπτοφάνη ή 5ΗΤΡ μπορεί να επηρεάσει την παροχή γάλακτος ή τη νευρολογική ανάπτυξη του μωρού σας και θα πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της θηλάζουσας περιόδου.

Αφήστε το θηλασμό να σας βοηθήσει να χάσετε

Όταν θέλετε να χάσετε βάρος, πρέπει να καψετε περισσότερες θερμίδες από ό, τι τρώτε. Ο θηλασμός μόνο καίει 500 έως 600 θερμίδες ημερησίως, οπότε είστε ήδη μπροστά από το παιχνίδι. Αυτό το επιπλέον έγκαυμα σε θερμίδες μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε το βάρος του μωρού σας ή ακόμα και να σας πάρετε κάτω από το βάρος πριν από την εγκυμοσύνη σας. Ωστόσο, δεν πρέπει να εστιάζετε στην απώλεια βάρους του μωρού μέχρι και μετά από έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό, διαφορετικά μπορεί να επηρεάσει την παροχή γάλακτος και την αργή επούλωση από τον τοκετό. Θυμηθείτε: Χρειάζονται εννέα μήνες για να κερδίσετε το βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οπότε θα πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας χρόνο να το χάσετε.

Διατροφή και άσκηση ενώ θηλάζετε

Αντί να δοκιμάσετε ένα συμπλήρωμα που μπορεί να μην λειτουργεί και μπορεί να είναι επιβλαβές για το μωρό σας, προσπαθήστε να χάσετε βάρος τον υγιεινό τρόπο, κάνοντας αλλαγές στη διατροφή σας και τη ρουτίνα άσκησης. Γεμίστε το πιάτο σας με τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, όπως φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και μη γαλακτοκομικά γαλακτοκομικά, αντί για επεξεργασμένα τρόφιμα όπως κέικ, μπισκότα, fast food, τηγανισμένα τρόφιμα και σόδα. Τρώτε μικρά συχνά γεύματα για να διατηρήσετε την πείνα μακριά και να ανεβάσετε τα επίπεδα ενέργειας. Πίνετε άφθονο νερό, τουλάχιστον 8 φλιτζάνια την ημέρα. Ο θηλασμός απαιτεί πολύ ρευστό, οπότε θα θέλετε να μείνετε ενυδατωμένοι. Το πόσιμο νερό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, διότι η δίψα συχνά συγχέεται με την πείνα. Όταν αισθάνεστε πεινασμένοι, πιείτε ένα ποτήρι νερό και περιμένετε 20 λεπτά – η «πείνα» μπορεί να περάσει · όπως ο θηλασμός, η άσκηση βοηθά επίσης να κάψετε θερμίδες. Επιπλέον, μπορεί να σας βοηθήσει να δώσετε ώθηση στην ενέργεια. Περιμένετε έως ότου ο μαιευτήρας σας δώσει τον ΟΚ μετά τον εξάμηνο έλεγχο μετά τον τοκετό, στη συνέχεια ξεκινήστε αργά και κάνετε ασκήσεις που λειτουργούν με το πρόγραμμά σας. Ένα περίπατο με το μωρό, μια μαμά-και-μέση τάξη, ή μερικές ασκήσεις αντοχής στο σώμα, όπως καθίσματα, push-ups και lunges κατά τη διάρκεια του ύπνου.