Τη συνιστώμενη δοσολογία για την 1-τυροσίνη

Το σώμα σας μπορεί συνήθως να παράγει άφθονο L-τυροσίνη από μόνο του και θα έχετε επίσης αυτό το υπό όρους αμινοξύ από σόγια, πουλερικά, ψάρι, σπόρους, καρπούς με κέλυφος, γαλακτοκομικά και αβοκάντο. Εάν είστε εξαιρετικά άγχος ή άρρωστος, ωστόσο, τα επίπεδα τυροσίνης σας μπορεί να είναι λίγο χαμηλά και η λήψη ενός συμπληρώματος τυροσίνης μπορεί να σας βοηθήσει.

Για κάθε 1 γραμμάριο πρωτεΐνης στη διατροφή σας, θα πρέπει να παίρνετε 47 χιλιοστόγραμμα – 0,047 γραμμάρια – τυροσίνης, σύμφωνα με το Food and Nutrition Board του Ινστιτούτου Ιατρικής. Για παράδειγμα, η γενική σύσταση πρωτεΐνης είναι 56 γραμμάρια την ημέρα για τους άνδρες και 46 γραμμάρια για τις γυναίκες. Με βάση αυτά τα πρότυπα, οι άνδρες χρειάζονται 2,6 γραμμάρια τυροσίνης ημερησίως και γυναίκες 2,2 γραμμάρια.

Δεν υπάρχει ακριβής σύσταση διατροφικού συμπληρώματος για την τυροσίνη. Απλώς εξαρτάται από τη διατροφή σας, τη γενική σας υγεία και τα συμπτώματα που αντιμετωπίζετε. Σε μια ανασκόπηση του 2007 που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Psychiatry and Neuroscience», οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι περισσότερες μελέτες χρησιμοποιούσαν οπουδήποτε από 2 έως 20 γραμμάρια τυροσίνης καθημερινά για μείωση του στρες και βελτιωμένες γνωστικές λειτουργίες. Δόσεις ύψους 150 mg τυροσίνης ανά κιλό σωματικού βάρους έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της στέρησης του ύπνου. Ωστόσο, οι έρευνες δεν επιτρέπουν την ακριβή δοσολογία για αυτά τα πιθανά οφέλη.

Τα συμπληρώματα L-τυροσίνης πρέπει να λαμβάνονται σε πολλαπλές δόσεις. Μόλις ο γιατρός σας σας βοηθήσει να καθορίσετε πόση ποσότητα χρειάζεστε κάθε μέρα, χωρίστε το σε τρεις ίσες δόσεις. Πάρτε μία δόση τουλάχιστον μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα, σύμφωνα με το ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland. Επίσης, εξετάστε το ενδεχόμενο λήψης άλλων συμπληρωμάτων μαζί με την τυροσίνη. Οι βιταμίνες B-6 και B-9 και ο μεταλλικός χαλκός βοηθούν να μετατραπεί η τυροσίνη σε λειτουργικές χημικές ουσίες του εγκεφάλου. Μια καθημερινή πολυβιταμίνη πρέπει να έχει όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά. Μπορεί να είναι ωφέλιμο να διαιρέσετε την πολυβιταμίνη σας σε τρεις ίσες δόσεις και να την πάρετε με τα συμπληρώματα τυροσίνης.

Μην πάρετε L-τυροσίνη εάν έχετε προβλήματα με χρόνιους πονοκεφάλους ή κοιλιακούς, επειδή το συμπλήρωμα μπορεί να προκαλέσει αυτές τις καταστάσεις. Η τυροσίνη μπορεί επίσης να επηρεάσει τα επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών. Αν έχετε προβλήματα με υπερθυρεοειδισμό, όπως με τη νόσο του Graves, αποφύγετε την τυροσίνη. Αυτό το αμινοξύ αλληλεπιδρά επίσης ανεπαρκώς με φάρμακα που θεραπεύουν την κατάθλιψη, τις ανισορροπίες των ορμονών και τη νόσο του Parkinson. Πριν αρχίσετε να παίρνετε τυροζίνη, ακόμα κι αν πρόκειται για χαμηλή δόση, προχωρήστε σε όλα τα φάρμακά σας με τον γιατρό σας, ως προφύλαξη.

Γενικές ανάγκες

Δοσολογικές συστάσεις

Λαμβάνοντας το σωστά

Πιθανούς κινδύνους