Υπερμαγγανικό κάλιο για τα πόδια

Χωρίς τα πόδια σας, δεν θα μπορούσατε να ξεφύγετε. Κάποιες φορές κατά τη διάρκεια της ζωής σας μπορεί να υποφέρετε από το πόδι του αθλητή ή από μια επιδερμίδα που κλαίει τα πόδια σας. Το υπερμαγγανικό κάλιο είναι σκληρό χημικό με αντισηπτικές ιδιότητες από ό, τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εμποτίσει ορισμένα προβλήματα δέρματος και νυχιών στα πόδια σας. Χρησιμοποιήστε υπερμαγγανικό κάλιο μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του φαρμακοποιού σας ή του δερματολόγου σας, επειδή είναι καυστικό και θα κάψει το δέρμα σας αν δεν αραιωθεί σωστά. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε υπερμαγγανικό κάλιο εσωτερικά · προορίζεται μόνο για εξωτερική χρήση.

Χρήση του υπερμαγγανικού καλίου και προφυλάξεις

Το υπερμαγγανικό κάλιο, που ονομάζεται επίσης κρύσταλλοι του Condy, χρησιμοποιείται για την προετοιμασία ενός απολυμαντικού δέρματος. Πρόκειται για μια άοσμη, σκούρα μοβ σκόνη ή ταμπλέτα που διατίθεται μόνο με συνταγή και αναμειγνύεται με νερό στην κατάλληλη αραίωση. Το υπερμαγγανικό κάλιο πρέπει να παρασκευάζεται αμέσως πριν τη χρήση, επειδή οξειδώνεται πολύ γρήγορα. Είναι επιτακτική ανάγκη να παρασκευάσετε ένα διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου στις σωστές αναλογίες, επειδή μια ισχυρή λύση μπορεί να κάψει το δέρμα σας. Το υπερμαγγανικό κάλιο συχνά κηλιδώνει προσωρινά το δέρμα ή τα νύχια κατά τη χρήση, αλλά ο αποχρωματισμός εξασθενεί όταν ολοκληρωθεί η θεραπεία. Διακόψτε τη χρήση της και συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν το υπερμαγγανικό κάλιο προκαλεί ερεθισμό του ερυθροκυττάρου του δέρματός σας.

Εκζεμα

Το έκζεμα είναι μια χρόνια πάθηση του δέρματος που προκαλεί μπαλώματα του δέρματός σας για να γίνουν ελάσσια, φαγούρα και φλεγμονή. Το έκζεμα είναι μια συχνή διαταραχή του δέρματος και δεν είναι μεταδοτική · μπορεί να είναι μια μορφή δερματικής αλλεργίας. Το έκζεμα μπορεί να μολυνθεί από τα βακτηρίδια, προκαλώντας το σχηματισμό μικροσκοπικών κυψελίδων γεμάτων με πύελο που ξεφλουδίζουν και φλοιώνονται. Σύμφωνα με το Derm Net NZ, ένα υπερμαγγανικό κάλιο εμποτισμένο παρασκευασμένο σε αραίωση 1: 10.000 με ζεστό νερό που χρησιμοποιείται δύο φορές την ημέρα για δύο ημέρες βοηθά στην εκρίζωση των βακτηρίων και ξηραίνεται και θεραπεύει τη διαρροή, μολυσμένα μπαλώματα έκζεμα.

Απολύμανση πληγών

Η γάζα που είναι εμποτισμένη με διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου χρησιμοποιείται επίσης για την απολύμανση, το στέγνωμα και τον καθαρισμό των πληγών, των ελκών, των αποστημάτων και άλλων φουσκωμένων δερματικών παθήσεων για την προετοιμασία τους για περαιτέρω επεξεργασία. Παρόλο που υπάρχει κάποια διαμάχη σχετικά με την αποτελεσματικότητα της μακροχρόνιας χρήσης υπερμαγγανικού καλίου για αυτές τις καταστάσεις, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως βραχυχρόνια θεραπεία έως ότου προσδιοριστεί η υποκείμενη αιτία της κατάστασης. Ο όρος “νοσηλευτικοί χρόνοι” δηλώνει ότι η συνηθισμένη αραίωση για τη θεραπεία τραυμάτων είναι ένα δισκίο υπερμαγγανικού καλίου 400 mg διαλελυμένο σε 4 λίτρα νερού. Για τις πληγές που πληγώνουν, οι απορροφήσεις υπερμαγγανικού καλίου χρησιμοποιούνται συχνά σε συνδυασμό με κορτικοστεροειδή κρέμα.

Η μόλυνση του ποδιού του αθλητή

Εάν περπατάτε ξυπόλητοι σε κοινόχρηστους κοινόχρηστους χώρους, όπως πισίνα, spa ή γυμναστήριο, μπορείτε να συμβάλλετε στη μόλυνση των ποδιών ενός αθλητή. Το πόδι του αθλητή προκαλείται από τον μύκητα Tinea pedis, ο οποίος μπορεί να μολύνει το δέρμα ή τα νύχια σας. Μυκητιασική λοίμωξη στο πόδι σας προκαλεί φαγούρα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας με ένα ανοιχτό δερματικό εξάνθημα στα πόδια σας και κιτρινισμένα, παχύρρευστα νύχια. Παρόλο που υπάρχει διαθέσιμη ποικιλία αντιμυκητιασικών φαρμάκων, το Derm Net NZ λέει ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε 1% υπερμαγγανικό κάλιο να απορροφάται υπό την καθοδήγηση του γιατρού σας για να θεραπεύσει τη μόλυνση των ποδιών του αθλητή.