Συμβουλές για να αυξήσετε το ύψος σας στο σπίτι

Ενώ οι περισσότεροι ενήλικες γενικά διατηρούν το μέγιστο ύψος που επιτυγχάνουν μετά την εφηβεία, ορισμένοι άνθρωποι θέλουν να αυξήσουν το ύψος τους ακόμη περισσότερο με τη χρήση ασκήσεων τεντώματος. Το ύψος ενός ατόμου καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, όπως η οικογενειακή γενετική, σύμφωνα με το KidsHealth.org. Συμμετέχοντας σε κανονικές ασκήσεις stretching, όπως στάσεις γιόγκα, μπορείτε να ασκήσετε και να επιμηκύνετε την σπονδυλική σας στήλη με τις πλήρεις δυνατότητές της αντιστρέφοντας τις κακές επιδράσεις της κακής στάσης.

Κατάλληλη διατροφή

Όταν πρόκειται να γίνει πιο ψηλός φυσικά και να φτάσετε το πλήρες δυναμικό σας σε ίντσες, μια σωστή διατροφή μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην τόνωση της ανάπτυξης των οστών και των μυϊκών ιστών ιδιαίτερα σε εκείνους που εξακολουθούν να αναπτύσσονται. Σύμφωνα με μια μελέτη που αναφέρεται στο «Journal of Nutrition», τα παιδιά και οι έφηβοι που αναρρώνουν από τη σιγελλόλωση και τράφηκαν με δίαιτα υψηλών πρωτεϊνών κατά τη διάρκεια των κρίσιμων σταδίων ανάπτυξης εμφάνισαν σταθερά ψηλότερα ύψη σε σύγκριση με τα παιδιά που κατανάλωναν δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες. Αντιμετωπίστε τη διατροφή σας και τροποποιήστε τη για να μεγιστοποιήσετε την άπαχη πρωτεΐνη, τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και τα ανόργανα συστατικά που υπάρχουν σε τρόφιμα όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, σκούρα πράσινα χόρτα και ψάρια.

Βασική τέντωμα: Το Dead Hang

Ο νεκρός κρέμονται είναι μια πολύ απλή στο σπίτι έκταση που απαιτεί μια bar-up μπαρ ή άλλη ανθεκτική οριζόντια επιφάνεια που μπορείτε να κρεμάσετε από. Σφίξτε τη ράβδο με τα χέρια σας χονδρικά μεταξύ τους, κρατήστε τις παλάμες σας μακριά απέναντί ​​σας και σιγά-σιγά λυγίστε τα γόνατά σας μέχρι τα πόδια σας να πέσουν από το έδαφος. Αφήστε τα χέρια σας να επεκταθούν πλήρως έτσι ώστε οι αναβολείς των ώμων και των αγκώνων να είναι πλήρως τεντωμένοι, δημιουργώντας μια σφιχτή επιμήκυνση στην αίσθηση της σπονδυλικής σας στήλης, καθώς επιτρέπετε τη βαρύτητα να επιμηκύνει αργά τους σπονδύλους και τους μυς της πλάτης. Κρατήστε τη θέση για 1 έως 3 λεπτά όπως απαιτείται πριν αφήσετε τα πόδια σας να επιστρέψουν στο πάτωμα. Αυτό το τέντωμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για άτομα με κακή στάση και μπορεί να αυξήσει το ύψος κατά 1 με 2 ίντσες με τακτική πρακτική.

Γιόγκα που εκτείνεται: Σασανγκασάνα

Το κουνέλι, που ονομάζεται sasangasana στο σανσκριτικό, είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική στάση γιόγκα για το τέντωμα της σπονδυλικής στήλης και μπορεί να γίνει από τον αρχάριο της γιόγκα. Το ινστιτούτο γιόγκας της Ινδίας της Bikram συστήνει αυτή τη στάση για τα πάντα, από την ανακούφιση από την ένταση στον αυχένα και τους ώμους στη δημιουργία μιας μέγιστης επέκτασης της σπονδυλικής στήλης. Ξεκινήστε αυτή τη στάση με το γόνατο στο μαξιλάρι γιόγκα σας με τα γόνατά σας δίπλα στο άλλο και την πλάτη σας όρθια. Αφήστε το πισινό σας να ξεκουραστεί ακριβώς πάνω από τα πόδια σας καθώς φτάνετε πίσω και πιάστε κάθε φτέρνα με το αντίστοιχο χέρι. Στερεώστε το πηγούνι σας στο στήθος σας, ώστε να δημιουργήσετε αποτελεσματικά μια “διπλή γνάθο” εντύπωση και σιγά-σιγά να προχωρήσετε προς τα εμπρός έτσι ώστε η πλάτη σας να καμπυλώνει καθώς το κεφάλι σας χαμηλώνει αργά για να αγγίξει τα γόνατά σας. Τεντώστε τη σπονδυλική στήλη σας προς τα πάνω στην οροφή και στρέψτε το μέτωπό σας όσο πιο ψηλά γίνεται στους μηρούς σας και κρατήστε τη θέση για 30 έως 90 δευτερόλεπτα.

Ασφάλεια και ανησυχίες

Ενώ τα περισσότερα τμήματα της σπονδυλικής στήλης που θα συναντήσετε είναι σχετικά αβλαβή και εύκολα εκτελέσιμα, ενδέχεται να υπάρχουν επιπλοκές εάν η σπονδυλική σας στήλη είναι σήμερα παραμορφωμένη ή έχετε σκολίωση. Συζητήστε με το γιατρό ή το χειροπράκτη σας σχετικά με τα σχέδιά σας να μεγαλώνετε ψηλότερα μέσω διατροφικών και φαρμάκων θεραπευτικών αγωγών και σιγουρευτείτε ότι είστε κατάλληλοι και υγιείς για να τις κάνετε.