Συμπληρώματα για την απομάκρυνση της χοληδόχου κύστης

Η χοληδόχος κύστη είναι ένα μικρό όργανο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το συκώτι σας και είναι σημαντικό για την πέψη λιπών και την αποθήκευση της χολής που παράγεται από το συκώτι σας, γεγονός που βοηθά στη διάσπαση του λίπους στο στομάχι σας. Σύμφωνα με το MedlinePlus, η χειρουργική επέμβαση απομάκρυνσης χοληδόχου κύστης είναι μερικές φορές απαραίτητη εάν έχετε χολόλιθους ή εάν η χοληδόχος κύστη δεν λειτουργεί σωστά. Η απομάκρυνση της χοληδόχου κύστης είναι συνήθως καλά ανεκτή, καθώς η χοληδόχος κύστη δεν είναι απαραίτητη για την επιβίωση. Ορισμένα συμπληρώματα βιταμινών και ανόργανων ουσιών μπορεί να είναι ωφέλιμα μετά τη χειρουργική επέμβαση απομάκρυνσης χοληδόχου κύστη Συζητήστε με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συμπληρώματα μετά την απομάκρυνση της χοληδόχου κύστης, για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλή για σας.

Φάρμακα κατά της διάρροιας

Σύμφωνα με τον Δρ Michael Picco, γαστρεντερολόγο στην κλινική Mayo, δεν είναι ασυνήθιστο για άτομα που έχουν απομακρύνει τις χοληδόχες τους να παρουσιάσουν χρόνια διάρροια. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αύξηση των χολικών οξέων που μπορεί να λειτουργήσει ως καθαρτικό, αν και η ακριβής αιτία δεν είναι γνωστή. Τα over-the-counter συμπληρώματα κατά της διάρροιας μπορεί να είναι αποτελεσματικά στην προώθηση της φυσιολογικής διέλευσης των κοπράνων μετά από χειρουργική επέμβαση απομάκρυνσης χοληδόχου κύστης. Ο Δρ Picco συνιστά τη συμπλήρωση με αντιδιαρροϊκά φάρμακα για να αποτρέψει τη διάρροια.

Χολικά άλατα

Μετά από τη χειρουργική επέμβαση απομάκρυνσης της χοληδόχου κύστης, το σώμα σας μπορεί να έχει έναν πιο δύσκολο χρόνο να αφομοιώσει τα λίπη λόγω της απουσίας χολής που αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη σας. Η χολή επίσης βοηθά το σώμα σας να απορροφά λιποδιαλυτές βιταμίνες, όπως οι βιταμίνες Α, D, E και K. Η συμπλήρωση με τα χολικά άλατα μπορεί να βοηθήσει το στομάχι σας να αφομοιώσει λίπη και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μιας λιποδιαλυτής ανεπάρκειας βιταμινών. Τα χολικά άλατα είναι ευρέως διαθέσιμα σε μορφή δισκίων και πρέπει να λαμβάνονται μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Χολίνη

Η χολίνη είναι μια απαραίτητη θρεπτική ουσία που βοηθά στην απορρόφηση του λίπους και της χοληστερόλης και βοηθά το ήπαρ σας να δημιουργήσει λιποπρωτεΐνες, οι οποίες εμπλέκονται σε πολλές σημαντικές κυτταρικές λειτουργίες σε όλο το σώμα σας. Σύμφωνα με άρθρο του Dr. Mary Ackerley, ενός ομοιοπαθητικού ιατρού, η συμπλήρωση χολίνης μετά από χειρουργική επέμβαση απομάκρυνσης χοληδόχου κύστης βοηθά στην υποστήριξη της φυσικής πέψης των διαιτητικών λιπών και μπορεί να λειτουργήσει καλά σε συνδυασμό με τα χολικά άλατα για να αποτρέψει το υπερβολικό αέριο και τη φούσκωμα.

Βηταΐνη

Η βηταΐνη είναι μια θρεπτική ουσία που απαντάται φυσικά στα τεύτλα και είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που συμβάλλει στην προώθηση της φυσιολογικής διάσπασης των λιπών. Η βηταΐνη μπορεί να είναι ευεργετική μετά την απομάκρυνση της χοληδόχου κύστης, σύμφωνα με τον Lynn Morales, γιατρό της naturopathic ιατρικής. Τα συμπληρώματα βηταίνης βοηθούν στη ροή της χολής και στην πέψη του λίπους και στο μεταβολισμό μετά την αφαίρεση της χοληδόχου κύστης και μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών της χειρουργικής επέμβασης στη χοληδόχο κύστη, συμπεριλαμβανομένης της φούσκας, του αερίου, της ναυτίας και της διάρροιας.