Τη χρήση βαρών στο χέρι ενώ περπατάτε

Η εργασία με τα βάρη του χεριού ενώ περπατάτε μπορεί να προσφέρει περισσότερους κινδύνους από τα οφέλη. Ενώ η προσθήκη των ζυγίων χεριών στις αερόβιες δραστηριότητες μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση ενέργειας, μπορεί επίσης να προκαλέσει τραυματισμούς. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στα βάρη των χεριών που παρέχουν ασφαλέστερο στοιχείο αντίστασης στην καθημερινή ρουτίνα σας. Εάν χρησιμοποιείτε βάρη χεριών ενώ περπατάτε, προσέξτε ιδιαίτερα για να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Άσκηση, χρησιμοποιώντας βάρους 1 έως 3 λιβρών, ενώ συμμετέχετε σε αερόβιες δραστηριότητες όπως το περπάτημα, μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό σας ρυθμό κατά πέντε με 10 παλμούς ανά λεπτό και να αυξήσει την κατανάλωση οξυγόνου 5 έως 15 τοις εκατό. Αυτή η αυξημένη δαπάνη ενέργειας μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Εάν είστε σύντομος χρόνος άσκησης, συνδυάζοντας αερόβια και στοιχεία αντοχής σε μια προπόνηση είναι βολικό.

Η χρήση ζυγού κατά τη διάρκεια της αερόβιας άσκησης μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στους μύες και τις αρθρώσεις του βραχίονα. Οι ώμοι και οι ανώτεροι μύες στο στήθος είναι επίσης πιο επιρρεπείς σε τραυματισμό. Η μεταφορά βαρών με το χέρι που είναι πολύ βαρύ μπορεί να βλάψει την κανονική ταλάντευση των βραχιόνων σας και να προκαλέσει πόνο και βλάβη στους μύες. Και ο συνδυασμός των ζυγίσεων και του περπατήματος μπορεί να προκαλέσει μια ανώμαλη άνοδο της αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε το 1987 στο περιοδικό «Ιατρική και Επιστήμη στον Αθλητισμό και στην Άσκηση». Ενώ αυξάνετε τον κίνδυνο τραυματισμού, ενσωματώνοντας τα βάρη του χεριού στην αερόβια άσκηση Μπορεί να είναι αναποτελεσματική. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2002 στην «Εφημερίδα της Αθλητικής Ιατρικής και Φυσικής Κατάστασης», δεν υπήρχε όφελος στη χρήση βαρών στο χέρι ή στο αστράγαλο κατά την εκτέλεση αεροβικής βημάτων.

Αν είστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσετε βάρη χεριών ενώ περπατάτε, χρησιμοποιήστε τα με μεγάλη προσοχή. Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Berkeley συνιστά να ξεκινάει με βάρος βάρους 1 κιλών και να αυξάνεται σταδιακά το βάρος καθώς η δύναμή και η αντοχή σας χτίζει, χωρίς να υπερβαίνουν τα βάρη που υπερβαίνουν το 10 τοις εκατό του σωματικού σας βάρους. Το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Άσκηση συνιστά μέγιστο βάρος 3 κιλά για τα βάρη των χεριών. Τα βάρη του καρπού θεωρούνται ασφαλέστερα από τα βάρη των χεριών επειδή φοριούνται και δεν συγκρατούνται σφιχτά στο χέρι, επομένως δεν προκαλούν απότομη αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Δεν χρειάζεστε χέρι για να τονώσετε τα χέρια σας ενώ περπατάτε. Απλά σχηματίζοντας μια γροθιά και ενσωματώνοντας ασκήσεις όπως πλευρικές πρέσες, θωρακισμένες πρέσες και όρθιες σειρές βοηθάει στη διαμόρφωση των μυών του ανώτερου σώματος. Εάν θέλετε να μεταφέρετε κάτι στα χέρια σας ενώ περπατάτε, σκεφτείτε πόλους πεζοπορίας, οι οποίοι μιμούνται τη σωματική δράση που εμπλέκεται στο σκι αντοχής. Οι πεζοί πόλοι δουλεύουν στο στήθος, στο χέρι και στους κοιλιακούς μυς. Χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία περπατήματος μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται χωρίς να αυξηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού σας με τον τρόπο που τα βάρη χεριών κάνουν. Ένα ζεστό γιλέκο είναι μια άλλη ασφαλέστερη εναλλακτική λύση στα χέρια. Για να έχετε οφέλη από την καύση θερμίδων, θα πρέπει να ζυγίζει περίπου 20% περισσότερο από το σωματικό σας βάρος.

Πλεονεκτήματα βάρους χεριών

Κίνδυνοι βάρους χεριών

Χρήση με προσοχή

Αλλες επιλογές βάρους χεριών