Τσάγια υψηλής περιεκτικότητας σε μαγνήσιο

Χρειάζεστε μαγνήσιο για το σχηματισμό DNA και πρωτεϊνών, δημιουργώντας ισχυρά οστά και διατηρώντας τα νεύρα και τους μυς σας, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, λειτουργώντας σωστά. Οι άνδρες χρειάζονται τουλάχιστον 420 χιλιοστόγραμμα την ημέρα και οι γυναίκες χρειάζονται τουλάχιστον 320 χιλιοστόγραμμα την ημέρα για καλή υγεία. Το τσάι είναι μια πηγή μαγνησίου, αλλά δεν είναι τυπικά υψηλή στο ορυκτό.

Μαγνήσιο στο τσάι

Το τσάι περιέχει μαγνήσιο, αλλά θα πρέπει να πιείτε αρκετά για να πάρετε ένα σημαντικό ποσό. Για να θεωρείται ένα τρόφιμο υψηλό σε μια θρεπτική ουσία, θα πρέπει να έχει το 10 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας ανά μερίδα. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της τοξικολογίας το 2013, η κατανάλωση 4 φλιτζανιών τσάι από ζυθοποιία παρέχει το 5% του μαγνησίου για το μαγνήσιο.

Τύπος τσαγιού

Δεν έχει σημασία το είδος του τσαγιού που πίνετε όταν πρόκειται για περιεχόμενο μαγνησίου. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Ευρωπαϊκό Δελτίο Χημικών Ουσιών τον Νοέμβριο του 2012 διαπίστωσε ότι όλα τα μαύρα τσάγια, τα πράσινα τσάγια, τα τσάι από βότανα και τα τσάι φρούτων που δοκιμάστηκαν από τους ερευνητές είχαν περίπου το ίδιο περιεχόμενο μαγνησίου, το οποίο ήταν περίπου 1 γραμμάριο ανά κιλό φύλλων τσαγιού. Μια τσάντα τσαγιού περιέχει περίπου 2 γραμμάρια τσαγιού, που μεταφράζεται σε περίπου 2 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου ανά σάκο ή λιγότερο από το 1 τοις εκατό των ημερήσιων αναγκών σας.

Θεωρήσεις απορρόφησης

Τα αληθινά τσάγια, συμπεριλαμβανομένου του πράσινου, του λευκού και του μαύρου τσαγιού, περιέχουν οξαλικά, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την απορρόφηση μαγνησίου. Εκτός αν επιλέγετε αποζεφίνες, αυτά τα τσάγια περιέχουν επίσης καφεΐνη, η οποία μπορεί να αυξήσει την ποσότητα μαγνησίου που αφήνει το σώμα στα ούρα σας.

Καλύτερες πηγές μαγνησίου

Πολλοί άνθρωποι δεν πίνουν αρκετό τσάι για να επηρεάσουν σημαντικά τα επίπεδα μαγνησίου είτε λόγω της περιεκτικότητάς τους σε μαγνήσιο είτε λόγω της επίδρασης των οξαλικών και της καφεΐνης που μπορεί να περιέχει. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο περιλαμβάνουν τα περισσότερα καρύδια, ενισχυμένα δημητριακά για πρωινό, δημητριακά ολικής αλέσεως, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αβοκάντο, μπανάνες, edamame, φασόλια και φακές, γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, μαύρη σοκολάτα, αποξηραμένα φρούτα, μούσλι, σκουμπρί και τόνο.