Ξύδι ενώ ήταν έγκυος

Δεν μπορείτε να σκεφτείτε το ξύδι ως υγιεινή τροφή, αλλά αυτό το ζυμωμένο υγρό είναι ένας ενισχυτής γεύσης χωρίς θερμίδες και νάτριο που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Και όταν είστε έγκυος, θέλετε να γεμίσετε τη διατροφή σας με θρεπτικά συστατικά, όπως το ξύδι, που προσφέρουν οφέλη για την υγεία. Συζητήστε με το γιατρό σας αν ανησυχείτε για το πώς το ξίδι μπορεί να επηρεάσει την εγκυμοσύνη σας.

Τα αντιοξειδωτικά σας

Το ξίδι είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό καρύκευμα που προσθέτετε στα μικτά σας πράσινα. Το τάρτα υγρό είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα σας από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες. Η αύξηση της πρόσληψης τροφής πλούσιας σε αντιοξειδωτικά μπορεί να σας βοηθήσει να προστατέψετε εσάς και το μωρό σας από το οξειδωτικό στρες, το οποίο μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας και της έκβασης Την εγκυμοσύνη, σύμφωνα με ένα άρθρο του 2000 της Carol Jenkins και άλλων, το οποίο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Antioxidants and Redox Signaling.

Γεύση χωρίς νατρίου

Παρόλο που υπάρχουν ιατρικές εξαιρέσεις για την ανάγκη περιορισμού της πρόσληψης νατρίου γενικά, συνιστάται οι έγκυες γυναίκες να καταναλώνουν την ίδια ποσότητα νατρίου όπως συνιστάται σε όλους, δηλαδή 2.300 χιλιοστόγραμμα την ημέρα, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές για τους Αμερικανούς για το 2010. Ωστόσο, οι περισσότεροι Αμερικανοί καταναλώνουν ήδη περισσότερο νάτριο από ότι χρειάζονται και η εξεύρεση τρόπων γεύσης της τροφής χωρίς το αλάτι χρησιμοποιώντας μια ποικιλία διαφορετικών αρωματισμένων ξυδιού είναι ένας υγιεινός τρόπος να πάτε ..

Πότε να περιορίσετε

Η καούρα είναι συχνή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ενδέχεται να εμφανίσετε συμπτώματα κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τρίτου τριμήνου. Ενώ ο καθένας είναι διαφορετικός, η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των πολύ όξινων τροφίμων όπως το ξίδι, μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματά σας. Εάν το κάψιμο και η δυσφορία επιδεινωθούν μετά την κατανάλωση ξιδιού, ίσως θελήσετε να περιορίσετε την πρόσληψή σας ή να την αποφύγετε εντελώς. Το ξίδι μηλίτης από μήλα προωθείται ως θεραπεία και πολλοί άνθρωποι το πίνουν καθημερινά. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες ότι το οξύ από την καθημερινή κατανάλωση μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών. Η κακή στοματική υγεία μπορεί να επηρεάσει την υγεία του μωρού σας και έχει οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό.

Συμβουλές και προτάσεις σέρβις

Ξύδι έρχεται σε μια ποικιλία γεύσεων, καθιστώντας το ένα ευπροσάρμοστο συστατικό για να συμπεριλάβετε στη διατροφή της εγκυμοσύνης σας. Η γλυκιά και έντονη γεύση του βαλσαμικού ξιδιού κάνει μια νόστιμη προσθήκη σε κάθε πράσινη ή φρουτοσαλάτα – αν και η περιεκτικότητα σε σάκχαρα την καθιστά υψηλότερη σε θερμίδες από ό, τι άλλα οστά. Η ήπια γεύση του ξυδιού ρυζιού προσδίδει μια γλυκιά αλλά ξινή γεύση σε οποιοδήποτε γεύμα ή σούπα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξίδι μηλίτη μήλου για να φτιάξετε το δικό σας σάλτσα σαλάτας. Οποιοδήποτε ξίδι κάνει ένα καλό τρυφεριστή κρέατος και μαρινάδα.