Οξείδιο του ψευδαργύρου ως πρόσθετο τροφίμων

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν έναν δύσκολο χρόνο να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες ψευδαργύρου, σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαιτητικών Συμπληρώματα, μερικά τρόφιμα μπορεί να ενισχυθούν με το ιχνοστοιχείο για να βοηθήσουν στην τόνωση της διατροφής στο είδος των τροφίμων. Το οξείδιο του ψευδαργύρου είναι το πρόσθετο τροφίμων που χρησιμοποιείται για την προσθήκη ψευδαργύρου στα τρόφιμα.

Τι είναι το οξείδιο του ψευδαργύρου;

Το οξείδιο του ψευδαργύρου είναι μια χημική ένωση που δημιουργεί μια λευκή σκόνη που δεν μπορεί να διαλυθεί σε νερό. Ενώ η ένωση είναι ασφαλής στη χρήση στα τρόφιμα, χρησιμοποιείται επίσης σε μη βρώσιμα προϊόντα, όπως βαφή, μακιγιάζ, λιπαντικά και κόλλες. Ο ψευδάργυρος βρίσκεται φυσικά στο φλοιό της γης, αλλά το οξείδιο του ψευδαργύρου που χρησιμοποιείται για να ενισχύσει τα τρόφιμα είναι κατά πάσα πιθανότητα συνθετικό, σύμφωνα με τον κατασκευαστή μεταλλικών οξειδίων Nanum Nanotecnologia.

Ρόλος στο φαγητό

Ο ρόλος του οξειδίου του ψευδαργύρου στα τρόφιμα είναι οχύρωση, η οποία είναι μια διαδικασία σκόπιμης προσθήκης θρεπτικών συστατικών στα τρόφιμα για να αυξηθεί η θρεπτική τους αξία. Οξείδιο του ψευδαργύρου μπορεί να βρεθεί σε δημητριακά πρωινού, διατροφικά ποτά και ράβδους διατροφής. Η ποσότητα οξείδιου ψευδαργύρου που προστίθεται στα τρόφιμα μπορεί να ποικίλει. Η ανάγνωση της ετικέτας τροφίμων και η λίστα συστατικών μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τρόφιμα εμπλουτισμένα με το ορυκτό.

Ποιος χρειάζεται οξείδιο του ψευδαργύρου

Τρόφιμα φυσικά πλούσια σε ψευδάργυρο περιλαμβάνουν στρείδια, χάμπουργκερ, καβούρι, κοτόπουλο, κάσιους, γιαούρτι και ρεβίθια. Εάν δεν παίρνετε αρκετό ψευδάργυρο στη διατροφή σας από τα τρόφιμα που τρώτε, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε την αναζήτηση τροφίμων που περιέχουν προστιθέμενο οξείδιο του ψευδαργύρου. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν έχετε ανεπάρκεια στον ψευδάργυρο. Τα συνηθισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν απώλεια της όρεξης, αύξηση ευαισθησίας σε ασθένεια, απώλεια μαλλιών, διάρροια ή ανάπτυξη οφθαλμικών ή δερματικών βλαβών. Ενώ οι περισσότεροι ενήλικες είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες ψευδαργύρου τους, τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών μπορεί να κινδυνεύουν περισσότερο από έλλειψη, λέει ο ODS.

Γιατί χρειάζεστε ψευδάργυρο

Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να το πάρετε από το φαγητό που τρώτε. Εάν δεν μπορείτε να το πάρετε από φυσικές πηγές ολόκληρης της τροφής, τότε τα εμπλουτισμένα τρόφιμα κάνουν μια καλή επιλογή. Ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός για τις ενζυματικές αντιδράσεις, την ανοσολογική υγεία, την επούλωση πληγών και τη σύνθεση του DNA. Παίζει επίσης ρόλο στην εξασφάλιση ότι μπορείτε να δοκιμάσετε και να μυρίσετε.