Ο καλύτερος τρόπος για να σφίξετε το δέρμα σας μετά από να χάσετε βάρος

Μπορείτε να κάνετε μερικά διαφορετικά πράγματα για να βοηθήσετε να σφίξετε το χαλαρό δέρμα μετά από απώλεια βάρους. Η “καλύτερη” μέθοδος εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το πόση περιττή επιδερμίδα έχετε, τη θέση στο σώμα και αν προτιμάτε φυσικά μέσα για χειρουργική επέμβαση. Οι φυσικές μέθοδοι μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αν έχετε πολύ περίσσεια δέρματος, η μόνη μέθοδος που πραγματικά λειτουργεί είναι η χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με τον Δρ. Dave Shafer και άλλους γιατρούς στο RealSelf.com.

Χειρουργική περιγράμματος σώματος

Υπερβολικές ποσότητες δέρματος στο στομάχι ή σε άλλα μέρη του σώματος θα απαιτούσαν χειρουργική επέμβαση στην κοιλιοπλαστική ή χειρουργική περιγράμματος σώματος όπως ανελκυστήρα μηρών ή ανελκυστήρα του άνω βραχίονα. Αυτές οι διαδικασίες περιλαμβάνουν την αποκοπή της περίσσειας του δέρματος και τη σύσφιξη και εξομάλυνση του υπολοίπου δέρματος και των ιστών κάτω. Το μειονέκτημα είναι ότι αυτές οι διαδικασίες τείνουν να είναι δαπανηρές και απαιτούν χρόνο για ανάκαμψη. Τείνουν επίσης να αφήνουν πίσω τις χειρουργικές ουλές. Και έτσι, βεβαιωθείτε ότι διερευνήσατε διεξοδικά αυτή την επιλογή και συζητήσατε τη διαδικασία με το γιατρό σας.

Προσθήκη μυϊκού τόνου

Αν και γενικά δεν υπάρχει τίποτα που οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να κάνουν για να αλλάξουν το δέρμα τους, σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Jorge de la Torre, MD, στην καθημερινή υγεία, η άσκηση μπορεί να κάνει τη διαφορά για μερικούς. Πολλά προγράμματα απώλειας βάρους παραβλέπουν την κατάρτιση δύναμης, η οποία δεν αφήνει τίποτα να αντικαταστήσει το λίπος και να στηρίξει το δέρμα όταν το λίπος έχει φύγει. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης και τόνωσης, όπως η προπόνηση με βάρη και το Pilates, μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση μυών και να συμπληρώσουν το χαλαρό δέρμα, καθιστώντας το πιο σφιχτό και πιο ομαλό.

Επίθεση στο λίπος

Είναι επίσης πιθανό ότι εξακολουθείτε να έχετε υπερβολικό υποδόριο λίπος τραβώντας το δέρμα σας προς τα κάτω. Σύμφωνα με το MuscleforLife.com, αυτός ο τύπος λίπους φαίνεται και συμπεριφέρεται αρκετά σαν χαλαρό δέρμα που μπορεί να είναι δύσκολο να πει κανείς τη διαφορά. Εάν εξακολουθείτε να έχετε υπερβολικό λίπος, θα πρέπει να πάτε προτού το δέρμα σας μπορεί να επιστρέψει στο φυσιολογικό σχήμα και την ελαστικότητά του. Όσο δεν αυξάνετε την θερμιδική σας πρόσληψη, η αερόβια άσκηση είναι γενικά η καλύτερη μέθοδος για την απομάκρυνση του πλεονάζοντος λίπους. Το MuscleandStrength.com συνιστά είτε μια ώρα άσκησης μέτριας έντασης, όπως γρήγορο περπάτημα, ή 30 λεπτά υψηλής εντάσεως κατά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Συμπληρώματα για να δοκιμάσετε

Δυστυχώς, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του καθώς μεγαλώνετε, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο για το δέρμα σας να επιστρέψει στο φυσιολογικό του σχήμα μετά από απώλεια βάρους. Τα καλά νέα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Stanford, είναι ότι η ελαστικότητα μπορεί να βελτιωθεί με τη συμπλήρωση της διατροφής σας με 250 mg ζελατίνης κάθε μέρα. Επίσης, το MuscleforLife.com σημειώνει ότι η λήψη αρκετής βιταμίνης C μπορεί να βελτιώσει την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.