Συμπτώματα υπερβολικής πρόσληψης ιωδίου

Το σώμα σας χρειάζεται ιώδιο σε ποσότητες ιχνών για ανάπτυξη, ανάπτυξη και για την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών. Οι περισσότεροι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρκετό ιώδιο επειδή το ιώδιο προστίθεται στο επιτραπέζιο αλάτι. Είναι πολύ πιθανότερο να καταναλώσετε υπερβολικά μεγάλο ιώδιο, οπότε μην πάρετε ποτέ ένα συμπλήρωμα ιωδίου χωρίς να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας. Πολύ ιώδιο μπορεί να επηρεάσει τον θυρεοειδή σας και να σας αφήσει με μια σειρά από ανεπιθύμητα συμπτώματα.

Το υπερβολικό ιώδιο μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στο στομάχι σας. Μπορεί να εμφανίσετε κοιλιακό άλγος, διάρροια ή έμετο. Εκτός από μια αίσθηση καψίματος στο στόμα και το λαιμό σας, μπορεί επίσης να μείνει με μια δυσάρεστη μεταλλική γεύση στο στόμα σας επειδή το ιώδιο παρεμποδίζει τις αισθήσεις γεύσης που στέλνετε στον εγκέφαλό σας.

Όταν παίρνετε υπερβολικό ιώδιο, το ιώδιο παρεμποδίζει την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών με αποτέλεσμα χαμηλά επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών ή υποθυρεοειδισμό. Τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού περιλαμβάνουν κόπωση, αύξηση βάρους, ξηρό δέρμα και δυσανεξία στις μεταβολές της θερμοκρασίας. Πολύ μεγάλο ιώδιο σας θέτει επίσης σε κίνδυνο για άλλες ασθένειες του θυρεοειδούς, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Hashimoto, της νόσου του Graves και του καρκίνου του θυρεοειδούς, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland.

Εάν ποτέ δεν φαίνεται να καταψύχετε τη δίψα σας, αλλά έχετε λίγη έως μηδενική παραγωγή ούρων, ενδέχεται να έχετε δύο συμπτώματα τοξικότητας στο ιώδιο, αναφέρει η Medline Plus. Το υπερβολικά μεγάλο ιώδιο μπορεί επίσης να σας αφήσει να νιώσετε παραπλανητικά και να σας βάλει σε μια στοργική κατάσταση. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν βήχα, πυρετό, δύσπνοια, καταπληξία και επιληπτικές κρίσεις.

Το συνιστώμενο διαιτητικό επίδομα ιωδίου για ενήλικες είναι 150 μικρογραμμάρια. Οι έγκυες γυναίκες χρειάζονται 220 μικρογραμμάρια και οι γυναίκες που θηλάζουν χρειάζονται 290 μικρογραμμάρια για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη και ανάπτυξη του εμβρύου και του μωρού. Η ανεκτή ανώτερη πρόσληψη για ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων και των θηλαζουσών γυναικών, είναι 1.100 μικρογραμμάρια. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Linus Pauling, οι περισσότερες δίαιτες από φυσικές τροφές σας δίνουν λιγότερα από 1.000 μικρογραμμάρια αυτής της θρεπτικής ουσίας την ημέρα καθιστώντας σπάνια την υπερβολική πρόσληψη ιωδίου χωρίς να λαμβάνετε συμπλήρωμα. Το ιώδιο βρίσκεται σε επιτραπέζιο αλάτι, γάδο, γαρίδες, αγελαδινό γάλα, ψητές πατάτες και στήθος γαλοπούλας.

Προβλήματα στο στομάχι και στο στόμα

Υποθυρεοειδισμός

Άλλα συμπτώματα

Συνιστώμενη δίαιτα