Τα αποτελέσματα της κολύμβησης στο σώμα

Είτε κολυμπά χαλαρά ή ανταγωνιστικά, οι επιδράσεις στο σώμα είναι και υγιείς και ωφέλιμες. Όχι μόνο η κολύμβηση βελτιώνει το καρδιαγγειακό σας σύστημα, μειώνει επίσης τον κίνδυνο να πάσχετε από εξουθενωτικές ασθένειες, όπως οι καρδιακές παθήσεις, καθώς γερνάτε. Επιπλέον, είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να πάρετε κάποια άσκηση.

Οι ασκήσεις Cardio, όπως το τρέξιμο, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κάψετε θερμίδες και να παραμείνετε σε φόρμα. Ένα μειονέκτημα είναι ότι η λειτουργία σε σκληρές επιφάνειες μπορεί να είναι επιβλαβής για τους αστραγάλους, τις αρθρώσεις και τα οστά σας. Η κολύμβηση, μια άλλη μορφή καρδιοπάθειας που καίει θερμίδες, είναι απαλή στο σώμα σας. Ακόμα κι αν κουμπώσετε ή κλωτσήσετε όσο πιο σκληρά μπορείτε, η άνωση του νερού αποτρέπει οποιαδήποτε σκληρή κτύπημα των αστραγάλων, των αρθρώσεων και των οστών σας. Ακόμη και όταν τραυματιστεί, η κολύμβηση είναι μια συνιστώμενη μορφή αποκατάστασης που ενέχει μικρό κίνδυνο περαιτέρω τραυματισμού.

Το κολύμπι είναι μια άσκηση πλήρους σώματος που, για κάθε κιλό σωματικού βάρους, καίει 3 θερμίδες ανά μίλι. Τα κτυπήματα, όπως το μαστίγιο και το freestyle, χρησιμοποιούν όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες στο σώμα σας. Το κολύμπι διατηρεί επίσης τον λαιμό, τους ώμους, το ισχίο, τα χέρια και τα πόδια σας ευέλικτο. Επιπλέον, η κολύμβηση βελτιώνει το συντονισμό, την ευελιξία και την αντοχή σας.

Αν είστε σε μια ξινή διάθεση, πηδούν σε μια πισίνα. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων λένε ότι το κολύμπι βελτιώνει τη διάθεσή σας. Βοηθά επίσης να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη για τις γυναίκες που πάσχουν από ινομυαλγία και βελτιώνει την ψυχική υγεία των εγκύων γυναικών.

Το κολύμπι βελτιώνει την καρδιαγγειακή σας υγεία, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου. Μελέτες δείχνουν ότι η κολύμβηση μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο. Με επικεφαλής τον Δρ Στίβεν Μπλερ, μελέτη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας παρακολούθησε περισσότερους από 40.000 άντρες για 32 χρόνια. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, σε σύγκριση με τους περιπατητές και τους καθιστικούς ανθρώπους, οι κολυμβητές βίωσαν το χαμηλότερο ποσοστό θανάτου. Η κολύμβηση μειώνει επίσης την αρτηριακή σας πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης, βελτιώνει τη λειτουργία των πνευμόνων και μειώνει τον κίνδυνο να πάσχετε από οστικές ή αρθρικές παθήσεις, όπως αρθρίτιδα, αργότερα στη ζωή. Για όσους ήδη πάσχουν από αρθρίτιδα, ασκήσεις με βάση το νερό και κολύμβηση συμβάλλουν στη βελτίωση της χρήσης των προσβεβλημένων αρθρώσεων χωρίς επιπλέον πόνο ή δυσφορία.

Χαμηλή επίδραση

Φυσικός

Διανοητικός

Υγεία