Ραπανάκι ήπαρ καθαρίσει διατροφή

Το κύριο σύστημα καθαρισμού του σώματός σας, το συκώτι, καίει συνεχώς τα λίπη και διατηρεί το αίμα σας καθαρό. Αυτό το ζωτικό όργανο παράγει χολή για υγιή πέψη και διαθέτει τοξίνες από επεξεργασμένα τρόφιμα, φάρμακα, αλκοολούχα ποτά και περιβαλλοντικούς ρύπους. Η διατήρηση ενός υγιούς ήπατος εξασφαλίζει συνολική καλή υγεία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού δοκιμάσετε μια δίαιτα αποτοξίνωσης του ήπατος.

Σημασία

Τα ραδίκια καθαρίζουν το συκώτι, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα και παρέχουν θεραπεία για τις πέτρες στα νεφρά, σύμφωνα με τον βοτανολόγο Brigitte Mars, συγγραφέα του “Rawsome! Maximizing Health, Energy, and Culinary Delight με τη δίαιτα Raw Foods”. Οι ευρωπαίοι naturopaths συνιστούν ένα μακρύ μαύρο ραπανάκι, γνωστό ως χειμερινή ποικιλία, για να καθαρίσει το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη, λέει ο Άρης.

Λειτουργία

Οι χημικές ουσίες με βάση το θείο στη ραπανάκια συμβάλλουν στην αύξηση της ροής της χολής, βοηθώντας το συκώτι και βελτιώνοντας την πέψη. Τα ραδίκια περιέχουν διάσταση, ένα ένζυμο που βοηθά στην πέψη των αμύλων. Ένα ιαπωνικό λαϊκό φάρμακο χρησιμοποιεί ραδίκια daikon και χυμό καρότου για να μειώσει τις σκληρές λιπαρές καταθέσεις, λέει ο Άρης.

Καθαρισμός με χυμό ραπανάκι

Ένα κοκτέιλ για τον καθαρισμό του ήπατος και της χοληδόχου κύστης και την ανακούφιση της συμφόρησης του κόλπου συνιστάται από το Rethinkingcancer.org. Ανακατεύουμε ίσες ποσότητες χυμού αγγουριού, χυμού ραπανάκι και χυμού πράσινου πιπεριού. Μπορεί να προστεθεί χυμός μήλου για να βελτιωθεί η γεύση.

Ραπανάκι κοκτέιλ

Ο πρώην συνήγορος τροφίμων Ingrid Weithers-Barati δημιούργησε το κοκτέιλ Radical Radish με χυμούς ραπανάκι, μάραθο, αγγούρι, σέλινο και πορτοκάλι, που δημοσιεύθηκε στο Rawepicurean.net. Η συνταγή περιέχει 1/2 δέσμη ραπανάκια με πράσινες κορυφές, 1 μικρό μάραθο με μίσχους, 6 στελέχη σέλινου με φύλλα, 1 μεγάλο αγγούρι και 2 ή 3 φρέσκα πορτοκάλια. Εκτέλεση όλων των συστατικών μέσω αποχυμωτή και να απολαύσετε.

Σκέψεις

Τα ραδίκια έχουν θερμότητα, διέγερση, σύμφωνα με τον Άρη. Εάν αντιμετωπίζετε φλεγμονή όπως γαστρίτιδα, έλκη ή υπερβολική πεπτική θερμότητα, συνιστά την ελαχιστοποίηση της χρήσης ραπανάκι στη διατροφή σας. Συμβουλευτείτε πάντα τον γιατρό σας σχετικά με τις αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες.