Σημάδια απιστίας στις συζύγους

Τον παντρευτήκατε για την καλύτερη ή για χειρότερη – αλλά μάλλον δεν φανταστήκατε ότι το “χειρότερο” θα μπορούσε να σημαίνει απιστία. Οι γυναίκες εξαπατούν σχεδόν όσο και οι άνδρες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2011 από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Ζητώντας απόλυτα τη σύζυγό σας αν έχει μια υπόθεση μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε με βεβαιότητα – αλλά μόνο, εάν απαντά με ειλικρίνεια. Εν τω μεταξύ, αλλαγές στη συμπεριφορά και την εμφάνισή της μπορεί να δείχνουν ότι είναι άπιστος.

Ανασύρεται συναισθηματικά

Οι γυναίκες συνήθως εξαπατούν για συναισθηματικούς λόγους, σύμφωνα με το σεξοθεραπευτή Ian Kerner, συγγραφέα της εφημερίδας “Η Έρχεται πρώτη” στο άρθρο του Fox News, “Focus on Sex: Why Cheats Women”. Αυτό είναι διαφορετικό από το γιατί πολλοί άνδρες εξαπατούν. Μια γυναίκα που έχει μια υπόθεση μπορεί να τραβήξει πίσω από το σύζυγό της συναισθηματικά. Δεν μπορεί πλέον να θέλει να μιλήσει για την ημέρα της, να μοιραστεί τα συναισθήματά της ή να συζητήσει τα προβλήματά της μαζί σας. Αν προσπαθήσετε να την ρωτήσετε τι είναι λάθος, μπορεί να απαντήσει με μια αόριστη απάντηση ή να πει απλά “τίποτα”. Στην αρχή, μερικοί σύζυγοι μπορούν να απολαύσουν τις λιγότερο ομιλητικές συζύγους τους, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι απιστίας.

Βελτιώνει την εμφάνισή της

Ας το παραδεχτούμε: Με την πάροδο του χρόνου, μια γυναίκα μπορεί να αφεθεί λίγο μεταξύ των απαιτήσεων της εργασίας και της ανατροφής των παιδιών. Αλλά μια γυναίκα που έχει μια υπόθεση ίσως ξαφνικά αρχίσει να δίνει προσοχή στην εμφάνισή της και πάλι. Εάν η σύζυγός σας συνήθως πηγαίνει στο γυμναστήριο με τους παλιούς ιδρώτες και την αλογοουρά της, αλλά αρχίζει ξαφνικά να φοράει σκουλαρίκια, να ταιριάζει με αθλητικά ρούχα και να κάνει τα μαλλιά της πριν δουλέψει, προσέξτε: Μπορεί να προσπαθήσει να εντυπωσιάσει έναν άντρα στο γυμναστήριο.

Τραυματίζει Φυσικά

Ξαφνικά, η σύζυγός σας δεν είναι εκεί τόσο πολύ όσο ήταν. Βγαίνει πιο συχνά για τη «νύχτα του κοριτσιού», μένει αργά και εργάζεται και κάνει τα σχέδια να είναι μακριά από το σπίτι τα σαββατοκύριακα. Μπορεί να κάνει δικαιολογίες επειδή δεν ξοδεύει τόσο χρόνο μαζί σας και ίσως ακόμη και να πει ότι χρειάζεται “χώρο”. Παίρνει επίσης δικαιολογίες για να μην είναι οικεία μαζί σας. Όλα αυτά είναι κόκκινες σημαίες για απιστία.

Γίνεται μυστική

Συνήθιζε να αφήνει το φορητό υπολογιστή ανοιχτό – αλλά τώρα είναι πάντα κλειστό και έχει αλλάξει και τον κωδικό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έτσι έχει τον κωδικό πρόσβασης στο τηλέφωνό της, και αν εισέλθει ένα κείμενο, βεβαιώνεται ότι δεν το βλέπετε. Παίρνει κλήσεις στην άλλη αίθουσα και είναι ασαφής όταν την ρωτάς ποιος κάλεσε ή ακόμα και ποιος ήταν με χθες το βράδυ. Μπορείτε να την πιάσετε ψέματα σχετικά με το ποιο φίλο ήταν μαζί ή γιατί έπρεπε να εργάζεται αργά. Τα μυστικά και τα ψέματα είναι ένα σημάδι ότι η σύζυγός σας θα μπορούσε να σας εξαπατήσει, ειδικά αν ποτέ δεν ήταν μυστικοπαθής στο παρελθόν.