Τι φορούν ποδοσφαιριστές;

Γνωρίζετε ήδη ότι δεν έχει σημασία τι φοράτε για να παίξετε ένα pickup παιχνίδι ποδοσφαίρου και ότι κάποια μορφή του παιχνιδιού μπορεί να παίξει σχεδόν οπουδήποτε. Το να παίζεις σε μια επίσημη ομάδα είναι ένα διαφορετικό θέμα. Οι κανόνες που διέπουν την ένδυση ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και τον τόπο όπου βρίσκεται. Για τις σοβαρές ομάδες, οι κανονισμοί της FIFA, που διέπουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, ακολουθούνται γενικά. Η ομάδα ή το πρωτάθλημα που παίζετε συχνά παρέχει στολές για τους παίκτες.

Οι περισσότερες ομάδες ποδοσφαίρου εξοπλίζουν τους παίκτες με ένα μπλουζάκι ή φανέλα στα χρώματα της ομάδας. Ένας αριθμός για τον προσδιορισμό των παικτών σημειώνεται στο πίσω μέρος της φανέλας. Οι φανέλες είναι γενικά κοντομάνικα, αν και τα πουκάμισα με μακριά μανίκια δεν είναι ασυνήθιστα και απολύτως αποδεκτά. Εάν ο καιρός είναι κρύος, μπορείτε να φορέσετε ένα πουκάμισο με μακριά μανίκια κάτω από την ομοιόμορφη κορυφή με κοντό μανίκι, αλλά οι κανονισμοί της FIFA δηλώνουν ότι τα μανίκια πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα με το πάνω πουκάμισο. Το πουκάμισο ενός τερματοφύλακα πρέπει να έχει διαφορετικό χρώμα από αυτό της υπόλοιπης ομάδας.

Οι παίκτες στο γήπεδο φορούν πάντα σορτς από ελαφρύ υλικό με ελαστική μέση. Οι κανονισμοί της FIFA επιτρέπουν ένα επιπλέον ζευγάρι σορτς κάτω από τα κύρια σορτς, αρκεί να έχουν το ίδιο χρώμα. Τα κοστούμια ενός κομματιού δεν επιτρέπονται στο ποδόσφαιρο. Ο αριθμός ενός παίκτη τυπώνεται συχνά στα σορτς, αλλά όχι πάντα. Οι τερματοφύλακες μπορούν να φορούν μακρύ παντελόνι, συχνά με γεμισμένα γοφούς.

Οι κάλτσες και οι προστατευτικές γάντζο απαιτούν προστατευτικό εξοπλισμό για το παιχνίδι FIFA. Το Αμερικανικό Ποδόσφαιρο Νεολαίας, το οποίο επιβλέπει την πλειοψηφία των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων για παιδιά, απαιτεί επίσης να φορούν φρουράδες για όλες τις πρακτικές εκτός από τα παιχνίδια. Η FIFA απαγορεύει τα στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό σε άλλους παίκτες, αλλά σημειώνει ότι τα καλύμματα κεφαλής, οι μάσκες προσώπου και άλλα αντικείμενα κατασκευασμένα από μαλακό και γεμισμένο υλικό είναι αποδεκτά. Οι διαιτητές επιθεωρούν τους παίκτες πριν από ένα παιχνίδι και μπορεί να μην εγκρίνουν τη χρήση προστατευτικού εξοπλισμού. Οι τερματοφύλακες επιτρέπεται να φορούν γάντια.

Τα παπούτσια ποδοσφαίρου έρχονται σε μερικά διαφορετικά στυλ, ανάλογα με τον τύπο της επιφάνειας παιχνιδιού για το παιχνίδι. Συνήθως θα φοράτε κορδόνια για να παίξετε παιχνίδια και να εξασκηθείτε σε φυσικές, εξωτερικές επιφάνειες. Τα καλύμματα διαμορφώνονται στο κάτω μέρος των ποδοσφαιρικών παπουτσιών ή είναι αποσπώμενα και βοηθούν στην πρόσφυση σε ολισθηρές ή ασταθείς επιφάνειες. Για να παίζετε σε εσωτερικές επιφάνειες ή σε τεχνητό χλοοτάπητα σε εξωτερικούς χώρους, τα παπούτσια έχουν αυλακώσεις και μοτίβα στο κάτω μέρος, αντί για σκάλες. Οι μεταλλικές γλωττίδες δεν απαγορεύονται για το παιχνίδι της FIFA, αλλά τα πρωταθλήματα νεολαίας και γυμνασίου καθορίζουν τους δικούς τους κανόνες σχετικά με τους τύπους των πέλματος. Οι διαιτητές θα ελέγξουν τα πυθμένα των παπουτσιών για να εξασφαλίσουν ότι τα σκάλες είναι καλά συντηρημένα και δεν είναι αρκετά αιχμηρά για να τραυματίσουν άλλους παίκτες.

Φανέλες ή μπλουζάκια

Σορτς

Προστατευτικός εξοπλισμός

Ορθιος