Χοιρινό άχυρο ψητό στο κατσαρόλα

Είτε το ονομάζετε χοιρινό άχυρο, το βούτυρο Boston ή το ψητό στον ώμο, τα ψητά χοιρινού κρέατος είναι μεταξύ των πιο οικονομικών και γευστικών ψητών γύρω, ειδικά όταν μαγειρεύονται σε ένα Crock-Pot. Το ψητό χοιρινό δεν έχει καμία σχέση με το πίσω άκρο ενός χοίρου, αλλά στην πραγματικότητα προέρχεται από τον ώμο. Γεμάτοι από συνδετικό ιστό, λιπώδεις και τρελλός μυς, τα ψητά χοιρινού κρέατος χρειάζονται το μακρύ, αργό μαγείρεμα μιας βραδείας κουζίνας για να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Μακρύ και αργό

Το ψητό χοιρινό είναι ένα σκληρό κομμάτι κρέατος που χρειάζεται μακρύ, αργό μαγείρεμα για να το τσαλακώσει. Εισάγετε το Crock-Pot. Παρόλο που το Crock-Pot δεν μεταδίδει την καπνιστή γεύση μιας ψησταριάς ή καπνιστού, η χαμηλή του θερμοκρασία μαγειρεύει το κρέας σε χυμό πιπεριού, με μικρή απώλεια υγρασίας. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να βάλετε το ψητό στη βραστήρα βραδινό το πρωί και να περπατήσετε μακριά από αυτό για αρκετές ώρες.

Ετοιμάζομαι

Όταν αγοράζετε το χοιρινό άχυρο, έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε κοτόπουλα χωρίς κόκαλα. Μπορείτε να πάρετε περισσότερα για τα χρήματά σας με οστά χωρίς ποικιλίες, αλλά τα οστά προσθέτουν λίγο γεύση. Τα περισσότερα κουνουπίδια χοιρινού κρέατος έχουν παχύ στρώμα λίπους. Ζητήστε από τον κρεοπωλείο να το αφαιρέσει ή να τον κόψει. Τραβήξτε το προς τα πίσω καθώς κάνετε μικρές και μικρές περικοπές. Βάζετε το χοιρινό κορμό καλά με το αλάτι και το πιπέρι ή με ένα τρίψιμο από μπαχαρικά όπως αλάτι, πιπέρι, καφετιά ζάχαρη, σκόνη τσίλι, σκόρδο και πάπρικα. Ανακατέψτε το χοιρινό ψητό σε λίγο καυτό λάδι σε ένα τηγάνι σούπας μέχρις ότου όλες οι πλευρές να είναι ομοιόμορφα καφεμένες. Αυτό το επιπλέον βήμα δεν είναι απολύτως απαραίτητο, αλλά προσθέτει γεύση και βοηθά στη σφράγιση των χυμών.

Στο Crock

Τοποθετήστε το χοιρινό άκρο στο Crock-Pot. Οι πιο αργές κουζίνες μπορούν να φιλοξενήσουν ψητό μεταξύ 5 και 8 κιλών. Μαγειρέψτε τα ψητά ψητά στο φούρνο ή τα κόψτε στα μισά. Πρέπει να προσθέσετε υγρό σε μια βραδεία κουζίνα ή το ψητό θα στεγνώσει καθώς μαγειρεύει. Προσθέστε 1/2 έως 1 φλιτζάνι χυμό μήλου, λευκό κρασί ή ζωμό. Τοποθετήστε το καπάκι στην αργή εστία και μαγειρέψτε στη χαμηλή ρύθμιση για 8 έως 10 ώρες. Ο συνδετικός ιστός στο ψητό αρχίζει να σπάει όταν η εσωτερική θερμοκρασία φθάνει τους 160 βαθμούς Φαρενάιτ, αλλά μην φοβάστε να αφήσετε τη θερμοκρασία να φτάσει στα 185 F. Όσο διατηρείτε υγρό στην κουζίνα, το ψητό δεν θα στεγνώσει. Προσθέστε λίγο περισσότερο υγρό εάν είναι απαραίτητο.

Τελευταίες πινελιές

Το ψητό του χοιρινού κρέατος χρησιμοποιείται συνηθέστερα για την παρασκευή σάντουιτς χοιρινού, αλλά η ήπια γεύση του κάνει εξαιρετικά ευπροσάρμοστο. Προσθέστε φρέσκα κρεμμύδια, μήλα ή καρότα για ένα γλυκό αλλά αλμυρό γεύμα, ή γεύση το ψητό με τσίλι και κρεμμύδια για χρήση στο posole, πράσινο τσίλι ή enchiladas. Μόλις το ψητό είναι πιρούνι τρυφερό, μεταφέρετέ το σε ένα χαρτόνι. Αφήστε το να παραμείνει για 20 έως 30 λεπτά ή μέχρι να είναι αρκετά δροσερό για να το χειριστείτε. Σερβίρετε σε κομμάτια ή χρησιμοποιήστε λαβίδες για να το αποκόψετε.