Ποια είναι τα οφέλη από το φυστικοβούτυρο με φοινικέλαιο;

Μπορείτε να φάτε το φυστικοβούτυρο σε σάντουιτς, με λαχανικά, με κροτίδες ή ακόμη και με δημητριακά πρωινού. Το φυστικοβούτυρο είναι ένα δημοφιλές και θρεπτικό μείγμα φιστικιών και ελαίων, ενώ μερικές μάρκες περιέχουν επίσης ζάχαρη ή αλάτι. Το φυστικοβούτυρο με φοινικέλαιο μπορεί να έχει οφέλη όταν τον τρώτε με μέτρο με άλλα υγιεινά τρόφιμα.

Υγιές προφίλ λίπους

Το φυστικοβούτυρο με φοινικέλαιο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λίπη, με 7,6 γραμμάρια μονοακόρεστου λίπους και 4,4 γραμμάρια πολυακόρεστου λίπους σε μερίδα 2 κουταλιών σούπας. Μπορεί να είστε σε θέση να μειώσετε τα επίπεδα χοληστερόλης όταν επιλέγετε ακόρεστα λιπαρά αντί για κορεσμένα λιπαρά, σύμφωνα με τις Οδηγίες Διαιτησίας 2010 του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Το φοινικέλαιο συνεισφέρει κορεσμένα λίπη, αλλά το φυστικοβούτυρο με φοινικέλαιο είναι μια πιο υγιεινή επιλογή από το φυστικοβούτυρο που παράγεται με μερικώς υδρογονωμένα έλαια. Τα μερικώς υδρογονωμένα έλαια περιέχουν trans trans λιπαρά, τα οποία αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης σας περισσότερο από το κορεσμένο λίπος.

Πηγή ινών

Μια 2 κουταλιά σούπας μερίδα φυστικοβούτυρου παρέχει 1,9 γραμμάρια διαιτητικών ινών. Οι φυτικές ίνες μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης σας και βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, σύμφωνα με τις Οδηγίες Διαιτησίας 2010 του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Οι υγιείς ενήλικες σε μια δίαιτα των 2.000 θερμίδων πρέπει να πάρουν τουλάχιστον 28 γραμμάρια ινών την ημέρα, αλλά ο μέσος Αμερικανός παίρνει περίπου το 40 τοις εκατό αυτού του ποσού. Το φοινικέλαιο στο φυστικοβούτυρο δεν επηρεάζει την περιεκτικότητα σε ίνες.

Πλούσιο σε βασικά θρεπτικά συστατικά

Αν και τα φυστίκια είναι τεχνικά όσπρια, το θρεπτικό τους προφίλ είναι πιο κοντά σε εκείνο των καρπών με κέλυφος, όπως τα αμύγδαλα, τα πεκάν, τα φιστίκια και τα μακαδαμιά, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών Μικροδιαταξών Linus Pauling Institute. Το φυστικοβούτυρο με φοινικέλαιο είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, που είναι ένα βασικό μέταλλο για σωστή λειτουργία των μυών. Το φυστικοβούτυρο παρέχει επίσης βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικό και νιασίνη ή βιταμίνη Β-3. Το φυστικοβούτυρο χωρίς άλας έχει 5 χιλιοστόγραμμα νατρίου ανά μερίδα 2 κουταλιών σούπας και το φυστικοβούτυρο με άλας έχει 147 χιλιοστόγραμμα.

Βοηθά στον έλεγχο του βάρους

Τα άτομα που τρώνε κανονικά καρύδια και φιστίκια τείνουν να έχουν χαμηλότερα σωματικά βάρη από ό, τι τα άτομα που τα αποφεύγουν, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών Μικροδιατηρητών Linus Pauling Institute. Μπορεί να είστε σε θέση να τρώτε λιγότερα όταν συμπεριλαμβάνετε το φυστικοβούτυρο με φοινικέλαιο στη διατροφή σας επειδή μια σερβίρισμα 2 κουταλιών σούπας έχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, που είναι μια ικανοποιητική θρεπτική ουσία. Για να αποφύγετε την αύξηση του βάρους, φάτε το φυστικοβούτυρο μόνο με μέτρο, αφού έχει 188 θερμίδες ανά μερίδα.