Προϊόντα πρωτεΐνης ορού γάλακτος που περιέχουν παρενέργειες κρεατίνης

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που βασίζεται σε γαλακτοκομικά προϊόντα και χρησιμοποιείται από τους αθλητές ως αντικαταστάτης γεύματος υψηλής πρωτεΐνης για την τόνωση της μυϊκής ανάπτυξης, της αποκατάστασης και της αποκατάστασης μετά από άσκηση. Η κρεατίνη είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που μπορεί να αυξήσει τη μυϊκή δύναμη, την ανάπτυξη και την απόδοση κατά τη διάρκεια περιόδων εντατικής άσκησης, γι ‘αυτό μερικές φορές συνδυάζεται με σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος και διατίθεται στο εμπόριο στους αθλητές ως διεγερτικό ανάπτυξης που βελτιώνει την απόδοση. Η πρωτεΐνη ορρού γάλακτος και η κρεατίνη έχουν δυνητικές παρενέργειες, επομένως συνιστάται να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε αυτά τα δύο προϊόντα.

Η συμπλήρωση πρωτεΐνης ορού γάλακτος αυξάνει την ποσότητα του αζώτου στο σώμα σας, επειδή τα αμινοξέα που αποτελούν τα πρωτεϊνικά μόρια είναι με βάση το άζωτο. Η αύξηση του αζώτου μπορεί να επιφέρει υπερβολική πίεση στο ήπαρ σας. Υψηλές ποσότητες νιτρικών αλάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο ήπαρ, ειδικά εάν έχετε ασθενές ή συμβιβασμένο ήπαρ λόγω ασθένειας ή ασθένειας. Υψηλές ποσότητες νιτρικών που κυκλοφορούν στην κυκλοφορία του αίματός σας μπορεί επίσης να μειώσουν την αρτηριακή πίεση, η οποία μπορεί να προκαλέσει πτώση της αρτηριακής σας πίεσης σε δυνητικά επικίνδυνα επίπεδα εάν παίρνετε φαρμακευτική αγωγή πίεσης του αίματος προκαλώντας κόπωση, ζάλη και διανοητική σύγχυση.

Η συμπλήρωση πρωτεΐνης ορού γάλακτος αυξάνει την ποσότητα υποστρωμάτων και ανόργανων συστατικών που διηθούνται μέσω των νεφρών σας και απομακρύνονται από το σώμα σας μέσω των ούρων σας. Το ασβέστιο, ένα ανόργανο άλας που βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σε πολλά προϊόντα πρωτεΐνης ορού γάλακτος, μπορεί να κρυσταλλωθεί με άλλες ενώσεις στα νεφρά σας, με αποτέλεσμα πέτρες στα νεφρά, οι οποίες μπορεί να είναι εξαιρετικά οδυνηρές και μπορεί να απαιτούν χειρουργική επέμβαση για θεραπεία. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί να αυξήσει το στρες που ασκείται στα νεφρά σας και μπορεί να προκαλέσει βλάβη εάν υποφέρετε από ασθενείς ή ασθενείς ασθενών με νεφρά. Η σωστή ενυδάτωση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης λίθων νεφρών κατά τη λήψη πρωτεΐνης ορρού γάλακτος.

Η κρεατίνη μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, εξαιτίας της ικανότητάς της να ενυδατώνει τους σκελετικούς μύες σας ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που ονομάζεται ενυδάτωση μυοϊβιμπρίλης. Τραβώντας νερό στους μύες σας από το υπόλοιπο σώμα σας, λιγότερο νερό είναι διαθέσιμο σε άλλους ιστούς και κύτταρα του σώματος για να εκτελέσουν τις κανονικές διαδικασίες τους, προκαλώντας αφυδάτωση. Οι επιπτώσεις της αφυδάτωσης περιλαμβάνουν ξηροστομία, κόπωση, κράμπες στο σώμα, διανοητική σύγχυση, ζάλη, ναυτία, έμετο και διάρροια. Σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε επιληπτικές κρίσεις και ακόμη και θάνατο. Το πόσιμο άφθονο νερό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αφυδάτωσης λόγω της συμπλήρωσης κρεατίνης.

Όπως η πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η κρεατίνη μπορεί επίσης να τοποθετήσει υπερβολική πίεση στα νεφρά σας, αναγκάζοντάς τα να επεξεργαστούν μεγαλύτερο αριθμό μεταβολιτών. Η κρεατίνη και η πρωτεΐνη ορού γάλακτος, όταν λαμβάνονται μαζί, μπορεί να θέσουν σημαντικό στρες στα νεφρά σας και να εμποδίσουν την ικανότητά τους να φιλτράρουν αποτελεσματικά δυνητικά επιβλαβείς τοξίνες και ελεύθερες ρίζες από το σώμα σας. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του φυσιολογικού όγκου πλάσματος αίματος, γεγονός που θα διευκολύνει τα νεφρά σας να φιλτράρουν και να επεξεργάζονται το αίμα σας.

Νιτρικά άλατα σε πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Πρωτεΐνη ορού γάλακτος και νεφροί

Κρεατίνη και αφυδάτωση

Κρεατίνη και Νεφροί