Τα πλεονεκτήματα της εκτέλεσης σε καλσόν

Ενώ μπορεί να μην είναι οι πιο ελκυστικές επιλογές, η εκτέλεση σορτς μπορεί να σας βοηθήσει στην τρέχουσα προπόνηση. Κρατώντας σας ζεστό το χειμώνα και προσθέτοντας επιπλέον υποστήριξη, φορώντας καλσόν σημαίνει ότι μπορείτε να περάσετε λιγότερο χρόνο ανησυχώντας για τις συνθήκες και περισσότερο χρόνο επικεντρώνεται στην εκτέλεση. Η κατανόηση των συγκεκριμένων ωφελειών από τη μετάβαση σε κάτι ελαφρύ και μακρύ πέρα ​​από τα παραδοσιακά σύντομα, ελαφριά σορτς τρέξιμο μπορεί να σας πείσει να προσθέσετε καλσόν στο οπλοστάσιο δρομέας σας.

Ζεστασιά

Ένα από τα πιο προφανή οφέλη της επιλογής καλσόν πάνω σε σορτς ή ακόμα και sweatpants είναι η ζεστασιά που προσφέρουν κατά τους ψυχρούς μήνες. Παρόλο που είναι αλήθεια ότι χρειάζεστε επιπλέον ζεστασιά για το τρέξιμο του χειμώνα, δεν θέλετε επίσης να ζυγίζεστε ή να πάτε πολύ ζεστός κατά τη διάρκεια της λειτουργίας σας. Οι κάλτσες προσφέρουν επιπλέον ζεστασιά από το μήκος και, αν κατασκευαστούν από ένα ύφασμα επιδόσεων, μπορούν να βοηθήσουν τον ιδρώτα του φυτιλιού από το δέρμα, ώστε να παραμείνετε ζεστοί – αλλά όχι πολύ ζεστοί – για να συνεχίσετε την προπόνηση σε θερμοκρασίες κάτω των 40 βαθμών Φαρενάιτ, σύμφωνα με την The Competitive Runner.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ακόμη και αν δεν είναι πολύ κρύο έξω, η εκτέλεση σάλτσες μπορεί να τραβήξει διπλό καθήκον προστατεύοντας το δέρμα στα πόδια σας από τα στοιχεία. Είτε είναι ο ζεστός ήλιος είτε ο άνεμος, το επιπλέον στρώμα στα πόδια σας προσφέρει μεγαλύτερη προστασία. Επειδή οι άπληστοι δρομείς χτυπούν το πεζοδρόμιο, ανεξάρτητα από τον καιρό, τα καλσόν είναι ένας ιδανικός τρόπος για να προστατεύσετε την επιδερμίδα χωρίς να χρειαστεί να συμβιβαστείτε με τα εργαλεία.

Συμπίεση

Οι κάλτσες που τρέχουν από τα υφάσματα συμπίεσης ταιριάζουν σαν ένα δεύτερο δέρμα στα πόδια σας, δίνοντάς σας επιπλέον υποστήριξη και αυξάνοντας την κυκλοφορία στα πόδια. Η αυξημένη κυκλοφορία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Μια γαλλική μελέτη από τους Bringard, Perrey και Belluye και δημοσιεύθηκε σε ένα τεύχος του 2006 της «International Journal of Sports Medicine» διαπίστωσε ότι η χρήση των καλσόν με συμπίεση αύξησε τη συνολική κυκλοφορία στα πόδια και συνεπώς μειώθηκε η κατανάλωση ενέργειας σε παρατεταμένες ταχύτητες. Φορώντας τσάντες συμπίεσης μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα κουρασμένα πόδια του δρομέα όταν προγραμματίζετε μεγαλύτερες διαδρομές ή αγώνες, κάτι που σας δίνει ενδεχομένως ένα επιπλέον πλεονέκτημα.

Αντίσταση

Ενώ η αντίσταση ανέμου σχηματίζει ένα ζευγάρι σορτς είναι πιθανό να είναι ελάχιστη, τα κάλτσες που τρέχουν μπορεί να μειώσουν τη δύναμη που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε από τη χρήση εργαλείων με περισσότερο ύφασμα. Στο βιβλίο του “The Rough Guide to Running”, ο Lloyd Bradley σημειώνει ότι τα καλσόν μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αντοχής στον άνεμο και συχνά είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε τα ρούχα σας να μην επηρεάζουν το συνολικό σας βήμα. Όταν εστιάζετε στον χρόνο και την απόδοση, κάθε λίγο βοηθάει, οπότε θα μπορούσε να αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε ένα ζευγάρι κάλτσες για να δείτε αν παρατηρείτε μια διαφορά.