Τι μπορείτε να αντικαταστήσετε για το πετρέλαιο ενώ ψήνετε ένα κέικ;

Είτε εξαντλείται το πετρέλαιο ενώ ψήνετε ένα κέικ ή απλά θέλετε να κάνετε μια πιο υγιεινή κέικ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία συστατικών για να αντικαταστήσετε το λάδι. Μερικοί έχουν λιγότερο λίπος και λιγότερες θερμίδες, ενώ μερικοί δεν το κάνουν. Αλλά όλα θα σας επιτρέψουν να τελειώσετε το κέικ σας χωρίς να τρέξετε στο κατάστημα, υποθέτοντας ότι έχετε κάποιο από αυτά στο χέρι. Εάν δεν έχετε αντικαταστήσει ποτέ άλλο συστατικό για το πετρέλαιο σε μια τούρτα, δοκιμάστε – μπορείτε να αποφασίσετε να το κάνετε κάθε φορά.

Το Applesauce είναι ίσως το πιο συνηθισμένο υποκατάστατο του πετρελαίου κατά το ψήσιμο κέικ. Υπέροχα υγρό, το applesauce έχει πολύ λιγότερες θερμίδες από το πετρέλαιο. Δεν θα παρατηρήσετε σχεδόν τη διαφορά στο κέικ σας, είτε σε υφή είτε σε γεύση. Το Applesauce δεν προσθέτει λιπαρές θερμίδες και, εάν χρησιμοποιήσετε μη ζαχαρωμένα μήλα, αυτό θα μειώσει την περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Δεν είναι πιο υγιεινό, αλλά ακριβώς όπως το γευστικό, λιωμένο βούτυρο αντικαθιστά το λάδι σε ένα κέικ. Στην πραγματικότητα, πολλά κουτιά μίγματα κέικ χρησιμοποιούν βούτυρο ή μαργαρίνη αντί του πετρελαίου. Η διαφορά στη χρήση του βουτύρου έναντι του πετρελαίου είναι ότι το βούτυρο είναι κορεσμένο ζωικό λίπος και τα περισσότερα φυτικά έλαια περιέχουν υγιέστερα μονοακόρεστα ή πολυακόρεστα λιπαρά.

Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε πουρέ φρούτων ως υποκατάστατο του πετρελαίου στη συνταγή κέικ σας. Ένας κοινός πολτός που χρησιμοποιείται στα κέικ είναι ο πολτός πουρέ. Λάβετε υπόψη ότι, ενώ το μήλο έχει μια ήπια γεύση και πιθανότατα δεν θα επηρεάσει τη γεύση του κέικ σας, ισχυρότερα γεύση φρούτων πουρέ μπορεί. Πειραματιστείτε και δοκιμάστε ένα πουρέ σμέουρων σε ένα κέικ σοκολάτας, βατόμουρο σε ένα κέικ λεμονιού ή μπανάνα σε ένα κέικ μπαχαρικών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βουτυρόγαλα, γιαούρτι, ξινή κρέμα ή μαγιονέζα αντί για πετρέλαιο. Η μαγιονέζα μπορεί να ακούγεται σαν τέντωμα, αλλά έρχεται πιο κοντά στο πετρέλαιο και, εκπληκτικά, δεν αλλάζει τη γεύση του κέικ. Η ξινή κρέμα συχνά υποκαθιστά τη μαγιονέζα, έτσι μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σε μια τούρτα. Γιαούρτι και ξινή κρέμα υποκαταστήστε το ένα το άλλο. Με το βουτυρόγαλα, το οποίο αντικαθιστά και την ξινή κρέμα, χρησιμοποιήστε ¾ φλιτζάνι βουτυρόγαλα αναμειγμένο με 1/3 φλιτζάνι βούτυρο.

Αντικαταστήστε αυτά τα συστατικά, με εξαίρεση το βουτυρόγαλα, ένα προς ένα με λάδι. Αν το κέικ σας καλεί για 1/3 φλιτζάνι λάδι, αντικαταστήστε το 1/3 φλιτζάνι μήλου. Αν είστε σχεδόν εκτός πετρελαίου και δεν έχετε αρκετό, μπορείτε να προσθέσετε το υποκατάστατο στο λάδι που πρέπει να φτάσετε στο επιθυμητό ποσό. Εάν δεν σας πειράζει να χρησιμοποιήσετε κάποιο λάδι και απλά θέλετε λίγες θερμίδες και λιπαρά, πηγαίνετε μισό και μισό πετρέλαιο και μισό υποκατάστατο.

Πουρές μήλων

Λιωμένο βούτυρο

Φρούτα Puree

γαλακτοκομικά προϊόντα

Μετεγχειρητικές μετρήσεις